Penktadienį vykusiame 6-ajame LPK kongrese B. Lubys buvo vienintelis, pasiūlytas eiti šias pareigas. Už jį balsavo visi LPK asociacijų į kongresą deleguoti atstovai, kurių buvo apie 300, Eltą informavo LPK Informacijos ir ryšių su visuomene departamento direktorius Mindaugas Puidokas.

B.Lubys yra diplomuotas chemijos inžinierius, chemijos mokslų daktaras, docentas, 47 išradimų autorius, koncerno "Achemos grupė" įkūrėjas.

1993 metais įkurta LPK yra visuomeninė organizacija, atstovaujanti Lietuvos pramonės, verslo bei darbdavių interesams. Konfederacija vienija 36 šakines ir 8 regionines verslo ir pramonės asociacijas, kurios jungia daugiau nei 2,5 tūkst. įmonių.

LPK yra Tarptautinės darbdavių organizacijos (IOE), Europos pramonininkų ir darbdavių konfederacijų sąjungos (UNICE) bei Tarptautinio pramonininkų ir verslininkų kongreso (MKPP) narė.

Koncernas "Achemos grupė" valdo per 30 įmonių Lietuvoje ir užsienyje. Koncerno pajamos, įskaitant asocijuotas įmones, pernai išaugo 21,5 proc. - iki 1,44 mlrd. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją