Graikijos premjeras Alexis Tsipras ketvirtadienį sušaukė neeilinę parlamento sesiją, o euro zonos finansų ministrai jau kitą dieną susitiks Briuselyje ir paskelbs savo nuomonę apie susitarimą, "Twitter" paskyroje teigė euro grupės vadovas Jeroenas Dijsselbloemas.

Euro zonos finansų ministrams rengiantis aptarti susitarimą Briuselyje, A. Tsipras pareiškė esąs įsitikinęs, kad 400 puslapių dokumentui, kuris ketvirtadienį vakare bus pateiktas balsavimui Atėnuose, bus pritarta.

"Tebesu įsitikinęs, kad mums pasiseks pasiekti susitarimą ir užsitikrinti paramą... ir taip padėti tašką ekonominiam neapibrėžtumui", - sakė jis.

Tačiau 41-erių metų premjeras sukėlė kritikų atgarsį Vokietijoje, pareikšdamas, kad tam tikros ES valstybės turi "slaptą planą pertvarkyti euro zoną, pasinaudodamos Graikija kaip pretekstu". "Graikija nesuteiks jiems preteksto", - sakė jis.

Tačiau Berlynas paragino neprarasti budrumo.

"Turime aiškiai suformuluotų klausimų", - teigiama Vokietijos pareiškime. 

Vokietijos laikraštis "Bild" pacitavo Finansų ministerijos parengtą dviejų puslapių dokumentą, kuris sukėlė nemažai klausimų, susijusių su Graikijos skola, Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vaidmeniu ir privatizacijomis.

Berlynas taip pat liko nepatenkintas tuo, kad Graikijos planinis metinio biudžeto rodiklis buvo sumažintas, rašo "Bild".

Graikija tikisi, kad susitarimas dėl kreditavimo programos įsigalios iki rugpjūčio 20 dienos. Šalis planuoja iki šios datos gauti pirmąją paramos dalį ir sumokėti skolą Europos centriniam bankui (ECB) - 3,2 mlrd. eurų.