Iškilminga prisijungimo prie EAES ceremonija vyko Kirgizijos ir Kazachstano pasienyje.

Šiam prekybos blokui taip pat priklauso Rusija, Kazachstanas, Armėnija ir Baltarusija. Prisijungusi prie EAES, Kirgizija prisiėmė visus atitinkamus įsipareigojimus ir įgijo priėjimą prie bendros EAES rinkos, turinčios daugiau kaip 180 mln. gyventojų. 

Kirgizijos teritorijoje įsigaliojo bendras muitų tarifas ir bendra EAES ekonominės veiklos prekių nomenklatūra, taip pat bendri produkcijai keliami reikalavimai, nustatyti pagal techninį Muitų sąjungos reglamentą.

Rusijoje atšaukti visi apribojimai, susiję su nacionaline darbo rinkos apsauga ir reikalavimu išduoti leidimus darbo migrantams iš Kirgizijos. Kirgizijos piliečiams nebus būtina oficialiai registruotis Rusijos teritorijoje per mėnesį nuo įvažiavimo į šalį momento; dokumentai, patvirtinantys Kirgizijoje įgytą išsilavinimą, bus pripažįstami visose EAES šalyse. Be to, Kirgizijos gyventojų, dirbančių Rusijoje, darbo stažas bus įskaičiuojamas į bendrą stažą. Šiuo metu Rusijoje darbuojasi apie 500 tūkst. darbo migrantų iš šios valstybės.

Kiek anksčiau Kazachstanas ratifikavo sutartį dėl Kirgizijos prisijungimo prie EAES.