Palangoje padėtis labai gera, matyt, mus išgirdo kažkas iš aukščiau, orai pasitaisė. Turbūt ir patys žmonės norėjo pamatyti, ar jau taip blogai, jie atvyko ir žiūri, kad visai neblogai: šviečia saulė, geras oras, visi patenkinti, linksmesni, viskas gerai – saulėtų dienų seniai laukėme“, - pasakojo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas ir kavinės „Sporto lizdas“ vadovas Darius Miklovas.

Pasak jo, geri orai į Palangą atėjo sekmadienį, tad nuo šio laiko ir ėmė plūsti poilsiautojai.

„Na, vietų visą laiką yra, manau jų rasime bet kokiam svečiui, atvykstančiam į Palangą. Taip nebus, kad nebus vietų Palangoje“, - prognozavo jis.

Kalbėdamas apie kurorto gatves, D. Miklovas sako, kad kol kas didžioji poilsiautojų dalis sugužėjo prie jūros: visi pasiilgę saulės, bet vakare jau laukiama išalkusių svečių.

Darius Miklovas
„Daugiau svečių yra terasose prie jūros, žmonės renkasi ir vandens pramogas, bet visi džiaugiasi saule, kol gali. Vakare laukiame daugiau svečių ir kitose kavinėse, bet svarbiausia – nepersikaitinti, linkiu ja džiaugtis po truputį“, - priminė pašnekovas.

Kiek laiko poilsiautojai renkasi apsistoti Palangoje, D. Miklovui buvo sunku įvardinti – tai priklausys nuo orų.

„Viešbučiai ir poilsiavietės pilnėja, kai yra saulė pas mus padėtis yra geriausia. Palanga yra kurortas, kur žmonės važiuoja pailsėti, ant smėliuko pavaikščioti, paplaukioti, - vardijo D. Miklovas. - Tikimės saulės kuo ilgiau, iki spalio ar net lapkričio.“

Kartu jis patvirtino, kad automobilių prie įvažiavimo nestinga, nes norinčių atvykti į kurortą vis daugėja.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ laikinai direktoriaus pareigas einanti Eglė Baltranaitė DELFI patvirtino, kad poilsiautojai ėmė plūsti ir į Kuršių Neriją.

„Matome, kad žmonės gerų orų buvo be galo išsiilgę ir dabar beprotiškai ieško, kur galima apsistoti, bet planuojantiems atvykti jau šį savaitgalį sunkiai galime padėti. Daugiau žmonių yra ir prie kelto iš Klaipėdos, kas anksčiau Kuršių Nerijai nebuvo būdinga. Stipriausiai tai jaučiasi rytais, nes žmonės nori kuo anksčiau atvykti, o ir srautas visą dieną yra didesnis“, - dėstė ji.

Pašnekovė sako, kad netrukus laukiama ir dviejų didelių renginių: festivalio ant vandens „Rafta“ ir renginio „Ant bangos“.

„Laukiame ir jaunimo antplūdžio, tam tarnybos yra pasiruošusios, nes žinoma, kokie yra bilietų pardavimai. Tai yra mums egzaminas, kaip mes sugebėsime šį srautą priimti ir po to susitvarkyti“, - apibendrino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)