LRT praneša, kad ministras atskleis, kiek kainuoja karas Ukrainai, kas vyksta tose gamyklose, kurios liko šiuo metu okupuotose teritorijose, kaip Ukrainos vadovai bendrauja su Rusijos vyriausybė ir kaip jam sekasi įgyvendinti ekonomines reformas – vykdyti dereguliacijos procesą ir reformuoti valstybines įmones. Reforma vyksta ir jo vadovaujamoje ministerijoje.

„Su senais kadrais iš tikrųjų jokių reformų nepadarysi, – sako ministras A. Abromavičius, – todėl aš iš karto užsibrėžiau tikslą, kad pas mane kadrų politika labai konkreti – žmonės pačiose svarbiausiose pozicijose neturi būti buvę valstybinėje tarnyboje iki Maidano, geriausia, kad jie turėtų vakarietišką išsilavinimą, ir pageidautina, kad jie turėtų darbo patirties vakarietiškose kompanijose. Visus savo pavaduotojus aš iš karto atleidau. Iš senos struktūros 28 departamentų vadovauti liko tik 5. Praktiškai 80 procentų vadovaujančio personalo pasikeitė. 400 žmonių atleidau iš 1230, t.y. 30 procentų. Visos ministerijos yra pasižadėjusios pagal biudžeto išlaidų mažinimo programą sumažinti savo darbuotojų kiekį 20 procentų. Mes jau tą įvykdėm ir iki rudens dar sumažinsime 20 procentų.“

Kodėl vienas iš Ukrainos oligarchų išvadino Aivarą Abromavičių „braziliška beždžione“, kiek A. Abromavičius tikisi išlikti poste, ir kiek laiko jam reikia pirmiesiems reformų rezultatams išvysti, žiūrėkite „Savaitėje“ šį semadienį 19.55 val. Laidą veda Nemira Pumprickaitė.

Ukraina susiduria su techninio defolto grėsme, t. y. gali atsitikti taip, kad ji negalės grąžinti skolų, o tai jau savotiškas bankrotas. Tiesa, taip nebūtinai nutiks, kaip tik šiuo metu vyksta derybos su tarptautiniais kreditoriais dėl skolų restruktūrizavimo, atidėjimo. Pagrindinė Ukrainos ekonomikos blogėjimo priežastis yra karinis konfliktas rytuose, kuris atstumia investuotojus ir sunaudoja daug valstybinių resursų. Ukrainos ekonomikos padėtis gana sudėtinga, praėjusiais metais gamyba smuko daugiau nei 10 procentų, ekonomikos smukimas siekė beveik 7 procentus. Šių metų prognozės ne ką geresnės – TVF prognozuoja ekonomiką smuksiant 9 procentais, infliacija siekia 57 procentus. Šalį smaugia ne tik skolos. „Transparency International“ sudarytas korupcijos suvokimo indeksas rodo, kad Ukraina užima 142 vietą tarp 175 valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)