Pa­grin­di­nis idė­jos ini­cia­to­rius V.Zu­je­vas gy­ven­to­jų už­im­tu­mu rū­pi­na­si ne pir­mą kar­tą. Vai­ki­nas ug­dė gat­vės šo­kių ko­lek­ty­vą „Acid gang“, sie­kė su­kur­ti dar­bo vie­tų jau­ni­mui. Šį­syk ak­ty­vis­tas orien­tuo­ja­si į veik­lius vy­res­nio am­žiaus gy­ven­to­jus.
 
60 mi­nu­čių už­si­ė­mi­mo tiks­las – kuo grei­čiau iš­ei­ti iš kam­ba­rio. Žai­di­mas lai­ko­mas lai­mė­tu ta­da, kai įvei­kia­mos vi­sos už­duo­tys, su­ren­ka­mas tei­sin­gas ko­das ir su­stab­do­mas laik­ma­tis.
 
„Re­a­lia­me gy­ve­ni­me mes tie­siog iš­spruk­tu­me pro du­ris, ta­čiau pa­bė­gi­mo kam­ba­rys yra pra­mo­ga žmo­nėms, ku­rie mėgs­ta dirb­ti ko­man­do­je, spręs­ti gal­vo­sū­kius ir pa­kliū­ti į ne­pa­to­gias si­tu­a­ci­jas“, – sa­kė V.Zu­je­vas.
 
Kam­ba­ry­je sle­pia­si ma­ži gal­vo­sū­kiai, rei­kia ką nors su­ras­ti, su­gal­vo­ti, iš­spręs­ti. Su­si­dū­rus su ne­įvei­kia­mo­mis mįs­lė­mis, vi­so už­si­ė­mi­mo me­tu bus ga­li­ma pa­pra­šy­ti iki dvie­jų užuo­mi­nų. Ne­spė­jus lai­ku iš­ei­ti, au­to­ma­ti­zuo­ta sis­te­ma in­for­muos apie ne­pa­vy­ku­sį pa­bė­gi­mą.
 
„Šia pra­mo­ga ti­ki­ma­si su­do­min­ti 20–45 me­tų žmo­nes, nors lau­kia­mi vi­si – jei­gu at­eis jau­nes­ni, vy­res­ni ar šei­ma, tai tik­rai ne­bus kliū­tis. Ta­čiau jau­nes­niam ne­gu 16 me­tų pa­aug­liui gal­vo­sū­kiai ga­li bū­ti per su­dė­tin­gi. Gal­būt tam jau­nuo­liui ir bus įdo­mu, bet rei­kės stip­riau pa­suk­ti gal­vą“, – apie am­žiaus li­mi­tą kal­bė­jo idė­jos įgy­ven­din­to­jas.
 
Pa­bė­gi­mo kam­ba­rys – pir­ma­sis to­kio ti­po žai­di­mas Aly­tu­je. Pa­sau­ly­je to­kių kam­ba­rių yra dau­giau ne­gu 2 tūkst., o Lie­tu­vo­je šia pra­mo­ga jau ga­li džiaug­tis Vil­niaus, Kau­no ir Šiau­lių gy­ven­to­jai.
 
„Su šiuo žai­di­mu ma­ne su­pa­žin­di­no ko­le­ga iš šo­kių ko­lek­ty­vo „Ban­zai“, ku­ris dir­ba pra­mo­gų ver­sle. Pa­ste­bė­jau, kad tai iš­ties po­pu­lia­rė­jan­tis da­ly­kas, ki­tuo­se mies­tuo­se su­lau­kian­tis ne­ma­žo su­si­do­mė­ji­mo, to­dėl nu­ta­rė­me šią pra­mo­gą pa­siū­ly­ti ir Aly­taus gy­ven­to­jams“, – pa­sa­ko­jo V.Zu­je­vas, pri­dur­da­mas no­rįs mies­tie­čiams su­teik­ti ga­li­my­bę iš­ban­dy­ti ką nors nau­jo, ne tik ska­niai pa­val­gy­ti ar pa­šok­ti klu­be.
 
Nors vie­ną kar­tą kam­ba­ry­je ap­si­lan­kiu­siam žmo­gui vi­si gal­vo­sū­kiai bus ži­no­mi, kū­rė­jai ža­da po pus­me­čio ki­taip ap­sta­ty­ti kam­ba­rį, keis­ti už­duo­tis, mįs­les ir taip įgy­ti nuo­la­ti­nių, nau­jo­vių iš­troš­ku­sių lan­ky­to­jų.