„Praėjusį ketvirtadienį pasiūliau vyriausybei projektą, kuriame sugriežtintos taisyklės tiems, kurie gauna pereinamojo laikotarpio pašalpą ir ją išveža iš Norvegijos. Iki šiol šią pašalpą buvo galima išvežti iš šalies šešis mėnesius. Dabar šį periodą sumažinome iki šešių savaičių, kadangi vaikas turi turėti galimybę keliauti su savo motina arba tėvu ir neprarasti pašalpos“, – sakė R. Erikssonas laikraščiui „VG“.

Ministras mano, kad sugriežtinimas užkirs kelią piktnaudžiavimui. Pereinamojo laikotarpio pašalpa yra skiriama vienišiems tėvams, vieniems auginantiems vaikus, užtikrinti pajamas pragyvenimui.

Pasak ministro, šiuo metu yra daugiau nei 400 Norvegijos ir užsienio piliečių, kurie gauna pereinamojo laikotarpio pašalpas, tačiau jos išsiunčiamos į kitas šalis. Daugiausiai tokių pašalpų keliauja į Švediją, Lenkiją ir Lietuvą. Ministras mano, kad situacija yra nepagrįsta, kai lietuvis gali išvykti su 15 tūkst. kronų mėnesine Norvegijos pereinamojo laikotarpio pašalpa į savo gimtąją šalį, kurioje įprastas mėnesinis atlyginimas yra daugiau nei du kartus mažesnis. „Mes norime tai sustabdyti,“ – teigė ministras.