14
Kitas

„Mixpanel“

Kai daug besipešančiųjų tarpusavyje, sunku būti įvertintam, bet žaidimas „Dots“ neliko nepastebėtas dėl savo paprastumo ir patrauklumo, todėl jau per pirmą savaitę buvo parsisiųstas daugiau nei 1 mln. kartų ir sužaistas 5 mlrd. kartų! Tad visai nekeista, kad žaidimo kūrėjai sulaukė 10 mln. JAV dolerių investicijos mainais į akcijas.

Už gautus pinigus žaidimo autoriai Paulas Murphy ir Patrickas Mobergas pasamdė daug profesionalų ir praėjusiais metais į išmaniųjų programėlių parduotuves paleido dar vieną žaidimą – „Two Dots“. Šis akimirksniu taip pat sulaukė didelio populiarumo.

Kodėl mes rašome apie startuolį, kuriantį žaidimus? Ogi todėl, kad daugelis ekspertų šiai bendrovei prognozuoja panašią sėkmę, kokios sulaukė „Angry Birds“ ir „Candy Crush Saga“.

TRUMPAI. Ar žinote, kad Suomija – tai ne tik „Nokia“ ir „Angry Birds“, bet ir puiki vieta startuoliams gimti bei ketvirta šalis pasaulyje pagal inovatoriškumą (pasak „Bloomberg“ atlikto tyrimo)? Tai lemia puiki švietimo sistema, kur daugiausia dėmesio skiriama mokslui, technologijoms, inžinerijai ir matematikai, ir suomių vyriausybės bei informacinių technologijų gigantų, tokių kaip „Nokia“, politika aktyviai remti startuolius, studentų vykdomus tyrimus ir pan.

14
Kitas

„Mixpanel“