Tokią informaciją pateikia laikraštis „Deutsche Welle“, remdamasis advokato iš Valensijos Gregorio Fuenteso pateikiama informacija. Anot juristo, sąskaitos įšaldytos šimtams žmonių. Apie tai praneša AFP.

G. Fuentesas nurodo, kad įstatymas, leidžiantis reikalauti užsieniečių paaiškinti savo pajamų, indėlių į nekilnojamąjį turtą ar finansinių aktyvų kilmę, buvo priimtas 2010 metais, tačiau galioti pradėjo tik 2014-aisiais. Jo poveikį pajuto per 2-3 mėnesius neatsiliepę į pareigūnų prašymus asmenys. Taip pat advokatas teigia, kad kalbama tik apie asmenis, turinčius nemažų aktyvų.

Taip pat valdžia reikalauja deklaruoti ir už Ispanijos ribų esančią nuosavybę (bankų aktyvus ir nekilnojamąjį turtą, jeigu šių bendroji vertė siekia daugiau kaip 50 tūkst. eurų). Nuslėpus turtą užsienyje pažeidėjui gresia 5-10 tūkst. eurų bauda.

Leidinys nurodo, kad kai kurie Rusijos piliečiai tiesiog bijo prašyti Rusijoje reikiamų dokumentų. Dauguma asmenų, kurių sąskaitos buvo įšaldytos, net nebando ginčyti tokio sprendimo ir susitaiko su sprendimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)