Kelių statybos bendrovių „Autokausta“, Latvijos „A.C.B“ ir „Lietuvos kelių statyba“ konsorciumas už beveik 5 mln. eurų rekonstruos Laisvės alėjos atkarpą Kaune.

Kauno valdžia ir konkurso nugalėtoja vasario 11 dieną pasirašė sutartį, BNS informavo Kauno savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Iki tol miesto valdžia negalėjo pasirašyti sutarties, nes pretenzijų pateikė iš konkurso pašalinta mažoji bendrija „Forintas“. Kaip BNS informavo Kauno savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas, paskutinė bendrovės pretenzija buvo atmesta.

„Mes susipažinome su (pretenzijos - BNS) tekstu ir kadangi nėra jokių naujienų, į visus klausimus yra atsakyta, mes pretenziją atmetėme, jos nenagrinėję“, - BNS sakė R.Mačikėnas.

Konsorciumas laimėjo penktojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo konkursą ir turėtų už 4,86 mln. eurų (16,792 mln. litų) rekonstruoti gatvės atkarpą tarp Nepriklausomybės aikštės ir A.Mickevičiaus gatvės.

Konkurse taip pat dalyvavo „Kauno kelių“, „A.Žilinskio ir Ko“ bei Latvijos „Binders“ konsorciumas, „Kamesta“, „Kauno tiltai“ ir „Hidrostatyba“. Bendrovių „Asadoma“ ir „Forintas“ pasiūlymai buvo atmesti, nes neatitiko konkurso reikalavimų.

Laisvės alėją numatyta rekonstruoti šešiais etapais, o visi darbai, kaip skelbta anksčiau, kainuotų apie 70 mln. litų. Numatoma, kad visa alėja galutinai bus atnaujinta iki 2020 metų.

Kauno savivaldybė vasario pradžioje pasirašė sutartį su Šiaulių banku dėl 7,24 mln. eurų paskolos, iš jos 1,5 mln. eurų bus skirta Laisvės alėjai. A.Pakalniškio teigimu, pasiskolinta suma bus panaudota šių metų alėjos rekonstrukcijos darbams, o dėl likusios sumos bus sprendžiama svarstant kitų metų miesto biudžetą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)