„Pasiūliau ir Vyriausybė pritarė, kad vieniems metams būtų atidedamos „Sodros“ įmokos tiems, kurie pradeda dirbti savarankiškai, t.y. steigiantiems individualias įmones, mažąsias bendrijas“. Jie mokėtų privalomąjį sveikatos draudimą, tačiau „Sodros“ įmokos būtų nemokamos vienerius metus, kai pradedamas verslas. Manau, kad tai – gera skatinamoji priemonė, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio ir pasitarimo sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Šiuo metu savarankiškai dirba apie 23 tūkst. asmenų, jų 2015-aisiais, prognozuojama, padaugės dar 3 tūkst.

Algimanta Pabedinskienė
Ministrė skaičiuoja, kad dėl šios lengvatos „Sodros“ biudžetas negautų maždaug 6 mln. litų pajamų. Tačiau A. Pabedinskienė siūlo atkreipti dėmesį, kad palengvinus sąlygas jaunam verslui, ateityje valstybė išloš.

„Niekada „Sodros“ įmokų nesurinksime, jei labai siaurai mąstysime. Turime žiūrėti, kas generuoja lėšas, o lėšas generuoja naujos darbo vietos. Todėl turime labai aiškiai įvertinti, kaip ir kokias žingsniais mes turime eiti, todėl pagalba verslui ir verslo kūrimui, ypatingai smulkiojo, ypač regionuose, šiai dienai yra labai aktuali. Tikėtina, kad pajamos bus sugeneruojamos ne tik „Sodroje“, bet ir Vyriausybės biudžete“, – tikino A. Pabedinskienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)