Planuojama, kad iš viso būtų įrengtos 79 tokios aikštelės. Jose palikus savo automobilį būtų galima išsinuomoti paprastą ar elektrinį dviratį, taip pat elektromobilį, arba tęsti kelionę viešuoju transportu, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Savivaldybė antradienį informavo, kad aikštelių plėtra galėtų būti įvykdyta per dešimt metų.

Dešimt aikštelių planuojama įkurti šalia dabartinių elektromobilių įkrovimo stotelių, dar 22 - automobilių keitimosi punktuose. 25 visiškai naujos aikštelės planuojamos įvairiuose sostinės vietose prie judrių gatvių, miegamuosiuose rajonuose, o 22 sostinės vietose bus įkurtos kombinuotų kelionių automobilių aikštelės su elektromobilių keitimosi punktais.

Kaip BNS sakė Vilniaus savivaldybės Miesto transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Kastytis Lubys, šiuo metu savivaldybėje rengiami dokumentai šių aikštelių projektavimo konkursui.

K. Lubys taip pat sakė, kad tokių aikštelių plėtros idėją pasiūlė netradicines automobilių nuomos (automobilių dalijimosi) paslaugas teikianti bendrovė „City bee“, kuri Vilniuje jau yra įrengusi dešimt elektros krovos stotelių ir planuoja pakeisti dalį šiuo metu turimų tradicinių automobilių į elektromobilius.

„Jie turi savo pradinę viziją, nori savo lėšomis įsirengti elektros krovos taškus, kad būtų patogu ir miestiečiams pakeisti savo automobilius su standartiniu kuru į elektromobilius“, - sakė jis.

Anot savivaldybės atstovo, įrengus aikšteles, vienoje vietoje išsinuomotus automobilius būtų galima palikti bet kurioje kitoje - būtent tokiu principu veikia ir miesto oranžinių dviračių nuomos sistema.

Nors idėją pasiūlė „City bee“, K. Lubys akcentavo, kad tikimasi, jog šiuo pasiūlymu susidomės ir kiti verslo atstovai.

Anot K. Lubio, konkursas aikštelėms įrengti galėtų būti skelbiamas rudenį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)