Net pačių brangiausių ir prabangiausių viešbučio numerių likę nebedaug. Tai patvirtino ir Palangos turizmo informacijos centro atstovai. „Situacija tokia, kad kai kuriuose viešbučiuose vietų visiškai nebeliko, kituose yra likę po vieną ar kelis kambarius“, – DELFI kalbėjo l.e.p Palangos turizmo informacijos centro direktorė Egidija Smilingienė. Savaitgalį laukiama ir gausios baltarusių turistų armijos, kuriais Palangos verslininkai itin džiaugiasi.

Viešbučių rezervavimo sistemos bookings.com tinklapyje pabandžius atlikti dominančio numerio paiešką skelbiamas įspėjimas: „Jūsų pasirinktomis datomis (liepos 4-liepos 6 dienomis) mieste – Palanga labai daug turistų (82 proc. užsakytų numerių)“. Čia pat skelbiamas ir patarimas, kad kainos gali būti aukštesnės nei įprastai, bei pasiūlymas pamėginti paieškoti kambario kitomis datomis.

Išgraibstė ir prabangiausius apartamentus

Pigiausią dvivietį numerį liepos 4-6 dienomis bookings.com sistemoje ketvirtadienį dar galima užsisakyti už 221 Lt. Už šią kainą įmanoma gauti tik sovietmečiu dvelkiančių svečių namų kambarėlį su bendru dušu ir tualetu koridoriaus gale bei bendra virtuve. Apie jokius įskaičiuotus pusryčius net svajoti neverta. Palyginimui, birželio pirmąją savaitę už šią kainą birželio pirmomis dienomis buvo galima apsistoti dviejų žvaigždučių viešbutyje su tvarkingu dušu ir tualetu tame pačiame numeryje bei kukliais pusryčiais.

Minėtame tinklapyje peržiūrint tai, ką siūlo verslininkai, šviečia įspėjimai ir raginimai paskubėti: „Paskutinė galimybė! Turime likusį vieną numerį!“, „Panašu, kad per ateinančias 19 val. išparduosime šiuose svečių namuose turimus numerius“, „Panašu, kad per ateinančias 8 val. išparduosime šiame viešbutyje turimus numerius“.

Iš bookings.com sistemoje registruotų 239 apgyvendinimo įstaigų Palangoje tik 40 jų dar įmanoma rasti laisvų kambarių. 26 iš 40 įstaigų likę vos po vieną kambarį ar apartamentus.

Keturių žvaigždučių įvertinimą turintis A. Sabonio viešbutis „Pušų paunksnėje“ ketvirtadienį per pietus dar turėjo likusiu su laisvus numerius. Už prabangų kambarį su židiniu, kondicionieriumi ir galimybe pasiekti jūrą per kelias minutes tektų sumokėti 2230 litų.

Vienintelis Palangoje penkių žvaigždučių viešbutis „Vanagupė“, siūlantis poilsį dviem naktims už 1174 litus dviem asmenims, siūlo rinktis iš likusių poros laisvų kambarių.

Tačiau E. Smilingienė bookings.com sistema aklai pasitikėti nepataria: „Viešbučiai visų kambarių šiai sistemai neatiduoda. Išskiria jiems kelis kambarius. Negalima sakyti, kad jei ten nėra, vietų nėra visiškai. Kitus kambarius jie užpildo arba patys, arba per kitas rezervavimo sistemas. Vien bookings.com duomenimis remtis nepatartina“.

Anot pašnekovės, laisvų kambarių visgi įmanoma rasti: „Kad būtų visiškai užpildyta, tikrai taip nėra. Žiūrime prognozes, oro temperatūra gerokai pakils. Žinant, kad lietuviai dažniausiai pažiūri pro langą, pamato, kad karšta ir nusprendžia važiuoti į Palangą. Tikėtina, kad spontaniškai viešbučiai dar prisipildys. Atvažiuojančių yra tikrai nemažai“, – sakė ji.

Tiesa, visada galima pasinaudoti Palangos „močiučių“ apgyvendinimo paslaugomis. Ketvirtadienio popietę pavienės garbaus amžiaus moterys dar rikiavosi prie įvažiavimo į Palangą. Kainos čia kur kas mažesnės. Jei užteks kantrybės ir derybinių įgūdžių, nakvynę nakčiai dviem asmenims galima rasti ir už 70 litų.

Okupavo rusakalbiai

Kaip naujienų portalui DELFI sakė keturių žvaigždučių viešbučio „Amberton Green Apartaments“, įsikūrusio pačiame Palangos centre šalia Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios, direktorius Tomas Vanagas, paskutiniai kambariai viešbutyje buvo užsakyti dar savaitės pradžioje.

„Turime vieną didelę grupę iš Baltarusijos, kuri viešbutyje apsistos nuo ketvirtadienio iki sekmadienio. Beveik pusė viešbučio atitenka jiems. Kiti svečiai yra rusai – iš Maskvos ir Kaliningrado. Latvių ir lietuvių savaitgalį čia bus mažuma. Jie užims apie 10 kambarių iš esamų 59“, – sako T. Vanagas.

Paklaustas, kas lėmė tokią kurorto apgultį, viešbučio atstovas sako, kad turistams iš Rusijos orai didelės reikšmės renkantis, kada atostogauti nedaro: „Rusai atostogas iš esmės planuoja iš anksto, o latviai ir lietuviai labai reaguoja į orą“.

Tiesa, tai nėra pirmasis savaitgalis šiemet, kuomet į Palangą sugužės dešimtys tūkstančių svečių. T. Vanagas sako, kad panaši situacija buvo ir gegužės pabaigoje, kuomet šalį trumpam buvo aplankę vasariški orai.

Džiaugiasi baltarusiais

Turizmo centro atstovė patvirtino, kad į Lietuvos kurortus šiemet atvyksta kur kas daugiau baltarusių nei ankstesniais metais: „Į Turizmo informacijos centrą jie užeina kiekvieną dieną, jų tikrai nemažai. Kiek teko kalbėtis su viešbučių atstovais, jais džiaugiasi ir kaip poilsiautojais. Atvažiuoja tvarkingi ramūs žmonės su šeimomis. Taip, jų šiemet atvyksta tikrai daugiau. Mes šiais metais pajutome didesnį susidomėjimą ir iš kelionių agentūrų pusės, ir žurnalistai iš Baltarusijos labai dažnai atvažiuoja grupėmis. Manau, kad tai galima sieti su tuo, kad ne visi nori važiuoti į Krymą. Tai būdavo savotiška jūros alternatyva baltarusiams. Kadangi žmonės ten prisibijo važiuoti, tai artimiausias yra Lietuvos pajūris“.

Turizmo informacijos centro duomenimis, Šventojoje ir Palangoje vienu metu apsistoti gali apie 17 000 miesto svečių. „Aišku, kad jų gali būti ir daugiau, ne visi reklamuojasi. Keičiasi situacija, nes vis atsiranda naujų įstaigų. Viešbučius dar galima suskaičiuoti, o privačių gali būti žymiai daugiau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (423)