„Kaliningradiečiai kaip važiavo pas mus, taip ir važiuoja. Tačiau mūsų turistiniame žemėlapyje atsiranda vis naujų regionų. Matyt, tai susiję su pasikeitusia vizų išdavimo tvarka, kai dabar vizas galima gauti ne tik Maskvoje, bet ir kituose Rusijos miestuose", - „Lietuvos žinioms“ teigė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro (KTIC) „Agila" direktorė Neringa Gecevičiūtė.
Pasak jos, rusai ėmė važiuoti iš naujų regionų: Smolensko, Uralo, padaugėjo jų ir iš Sankt Peterburgo. „Tai, manau, susiję su užsidariusiu langu į kurortinį Krymą. Todėl rusai atsigręžė į svetingą mūsų pajūrį", - sakė „Agila" vadovė.

Dienraščio kalbintas iš Sankt Pe­ter­bur­go su sūnumi dviračiu atmynęs vyras pripažino, kad svarstė, ar vykti į Lietuvą.

„Mū­sų ma­si­nės in­for­ma­vi­mo prie­mo­nės Ru­si­jo­je yra pri­klau­so­mos nuo cen­tri­nės val­džios. Pa­tei­kia­ma in­for­ma­ci­ja – vien­pu­sė, gąs­di­na­ma, esą į Pa­bal­tį­jį ge­riau ne­vyk­ti, ten gy­ve­na prieš­iš­kai ru­sams nu­si­tei­kę žmo­nės. Su­abe­jo­jo­me, ar ga­li­ma ti­kė­ti tais pra­ne­ši­mais, svars­tė­me, ar ver­ta su sū­nu­mi vyk­ti į Lie­tu­vą pir­mą kar­tą. Da­bar esu leng­vai šo­ki­ruo­tas: dvi­ra­čių ta­kai – fan­tas­tiš­ki, nie­kur ne­su to­kių ma­tęs, žmo­nės – drau­giš­ki, šil­ti, pa­slau­gūs“, - įspū­džiais va­žiuo­jant Kur­šių ne­ri­ja į Ni­dą da­li­jo­si ru­sas Mi­chai­las.

Laikinai Palangos turizmo informacijos centro vadovės pareigas einanti Egidija Smilingienė tikino, kad šiuo metu kurorte vieši turizmo agentūrų vadovų, vadybininkų delegacijos iš Maskvos, Smolensko, Sankt Peterburgo, Kaliningrado, Minsko.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (785)