Kaip rašo „Klaipėda”, gyventojų atstovai tikina, jog jau ne pirmus metus bandoma spręsti tą problemą, bet nuo kalbų niekas nesikeičia. Esą nuo kovo mėnesio ypač sustiprėjo tvaikas nuo Dumpių sąvartyno.

„Klaipėdos vanduo“ sako, kad jie nesmardina, kad ten – „Klaipėdos kartono“ valymo įrenginiai. Šie su tokiais teiginiais nesutinka. Visuomenės sveikatos centras mosčioja rankomis, esą jiems įstatymai neleidžia imtis kažkokių priemonių, o mes – dūstame“, – dėstė Marių vietos bendruomenės tarybos pirmininko pavaduotoja ir Bandužių seniūnaitė L.Girskienė.

Nuspėti, kas kaltas dėl fekalijų tvaiko, sklindančio iš Dumpių, kol kas neįmanoma. Vieni teigia, kad dvokia 5 ha nuotekų dumblo saugojimo aikštelė, kiti, jog taip smirda celiuliozės valymo įrenginiai.

Prieš tris mėnesius fekalijų tvaiką fiksavę Visuomenės sveikatos centro specialistai vis dar nebaigė tyrimo, tad atsakymo, kas kvapais nuodiją gyvenimą, dar teks palaukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)