Kalbinti viešbučių atstovai pasakojo, kad žiemos metu dvivietį kambarį galima bus išsinuomoti ir už 99 litus. Dar didesnes nuolaidas žada kambarius nakvynei šalia įvažiavimo į Palangą ir prie stoties siūlantys asmenys. Pas juos jau dabar kambarį galima rasti ir už 10 litų.

Nakvynė – 10 litų

Šalia stoties stovinčios ir butus nuomai siūlančios moterys pasakojo, kad kol kas klientų dar yra. Tiesa, dabartinės kainos, kuriomis nuomojami kambariai, gerokai skiriasi nuo buvusių liepos mėnesį.

„Aš turiu valdišką darbą, tai rudenį nebent savaitgaliais ateisiu. Bet kitos čia sėdi ir sėdi iki kol užšąla. Kai tik geras oras, tai ir būna. Iki spalio pabaigos labiausiai siūlo butus. Dabar aš vienam žmogui siūlau už 25 litus, pigiau man neapsimoka, liepą prašiau 40 litų. Butai yra ir Vytauto, ir Kretingos gatvėje“, - pasakojo kalbinta moteris.

Ji tikino žiemą kambarių nenuomosianti, galbūt vėl siūlyti kambarių išeis prieš Kalėdas ir Naujuosius metus.

Kalbėdama moteris mestelėjo ranką į prie mūsų privažiavusį vyriškį.

„Va, kalbinkite jį. Jis turi ir namą liuks klasės, ten geri brangūs butai. Turi ir kambarių, jei tik reikia, tai pas jį ir už 15 ir už 10 litų išsinuomosite“, - patikino moteris, tačiau vyras, išgirdęs, kad esu žurnalistė, kalbėti nesutiko.

Paskambinus keliais šalia privačių namų nurodytais numeriais, skelbiančiais, kad juose nuomojami kambariai paaiškėjo, kad butą galima išsinuomoti ir spalio, ir lapkričio mėnesiais. Tiesa, dėl nakvynės tuomet reikia tartis bent porą dienų prieš atvykimą. Išsinuomoti liuks klasės butą dviems asmenims bet kurį spalio mėnesio savaigalį man buvo pasiūlyta už 50 litų.

Kainą mažins perpus

Kretingos gatvėje esančio „Info hotel“ viešbučio savininkas Edmundas Sakalauskas pasakojo, kad viešbutis dirbs visą sezoną. Tačiau liepą 220 litų už kambarį prašę vadovai, rugsėjį kambarius nakčiai nuomos po 110 litų.

„Rugsėjis pas mus yra nebe sezoninis mėnesis. Aukščiausias sezonas 50 dienų yra liepos pradžioje ir iki rugpjūčio pabaigos, visas birželis ir paskutinė rugpjūčio savaitė yra antras pagal kainą sezonas, o jau rugsėjo mėnesį yra ne sezonas ir kainos būna mažiausios“, - patikino viešbučio savininkas.

E. Sakalauskas pasidžiaugė, kad praėjusi vasara jam buvo pakankamai gera. Jis tikino pastebėjęs įdomią tendenciją – dauguma lietuvių pamėgo kambarius užsisakyti internetu per kambarių rezervavimo paslaugas teikiančius tinklalapius.

„Sumažėjo brangiausio sluoksnio atstovų, jie ieškojo truputi pigesnių variantų. Šiek tiek pamažėjo ir turtingųjų rusų. Nors vasaros pabaigoje taip ir neatrodo. Gal tai dėl Rusijos ekonominės padėties paprastėjimo, gal kad Maskvoje nebuvo didelių spūsčių, neaišku“, - savo pastebėjimais dalijosi E. Sakalauskas.

Nakvynė dviems – 99 litai

Viešbučio „Palangos vėtra“ direktorė Ingrida Valaitienė pasakojo, kad pamažu pradeda jausti sezono pabaigą.

„Rezultatas geresnis nei praėjusiais metais, bet taip yra dėl išankstinio pasiruošimo. Turime savo klientų ratą, kurie atostogas planuoja iš anksto. Nors orai nelepino, bet klientų dėl išankstinių pardavimų turėjome“, - patikino I. Valaitienė.

Ji pripažino, kad šiemet dauguma klientų buvo iš Rusijos ir Baltarusijos. Svečiai iš užsienio yra laukiami ir dėl to, kad dažniausiai atostogas planuoja ilgesniam laikui. Viešbutį jie užsisako nuo 7 iki 21 paros, dažnai užsisako ir papildomų paslaugų.

„Kambarių užimtumas jau dabar mažėja. Kainos pereina į ne sezoninį režimą. Tačiau rudenį siūlome savaitgalinius pasiūlymus, o darbo dienomis organizuojame konferencijas, vyksta renginiai, daugiau būna verslo klasės atstovų. Kaina rugsėjo mėnesį sumažėja, nuo spalio mėnesio ją dar labiau sumažiname“, - pasakojo viešbučio direktorė.

Pasak jos, nakvynę dviems asmenims rudens ir žiemos metu Palangoje galima nusipirkti ir už 99 litus. Tokių pasiūlymų ji patarė ieškoti masinio apsipirkimo portaluose.

„Darbas visus metus padeda garantuoti aukštą kokybę, vengiame sezoninių darbuotojų. Tai mums padeda išlaikyti aukštą lygį ir įtikti savo klientams“, - kodėl verta dirbti ir šaltuoju metų laiku pasakojo I. Valaitienė.

Viešbučių tikrai sumažės

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Giedrė Kvedaravičienė patikino, kad oficialios statistikos apie praėjusį vasaros sezoną kol kas nėra. Tačiau prasitarė, kad sezonas buvo neblogas, džiugino geri orai, buvo sulaukta daug svečių.

„Palangoje paskutinis ilgasis savaitgalis buvo vienas iš šios vasaros pikų. Pastebime, kad keičiasi tendencijos, daugėja šeimyninio, kultūringesnio poilsio atstovų. Pagal bendrą stebėseną atvyksta tiek lietuvaičiai, tiek užsieniečiai. Tam tikrais atskirais periodais kiek daugiau buvo svečių iš užsienio“, - pasakojo G. Kvedaravičienė.

Jos teigimu, viešbučių gyvavimo klausimas šaltuoju metų sezonu priklauso nuo to, kokiomis papildomomis veiklomis jis užsiima. Teikiantys daugiau paslaugų nei tik apgyvendinimo dažniausiai dirba visą sezoną. Mažesnis viešbučiai ir privatus sektorius rudens pabaigoje ir žiemos metu dažniausiai atostogauja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)