Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į restruktūrizavimo planą, kurį įgyvendinus tikimasi pagerinti darbo efektyvumą ir paskatinti jos plėtrą. Kartu tikimasi, kad etatų mažinimą iš dalies kompensuos naujų darbo vietų kūrimas. Atsižvelgus į naujų pareigybių steigimą, iki 2013 m. pabaigos darbuotojų skaičius turėtų sumažėti 4-6 proc. Šiuo metu kompanijoje dirba 63,5 tūkst. darbuotojų.

Daugiausia bus atleista transporto skyriaus darbuotojų. Pasak kompanijos atstovų, šis sektorius turi būti "iš esmės atnaujintas" dėl "skaitmeninės revoliucijos". Kaip pabrėžė „American Express“ vadovai, pagal restruktūrizacijos planą, be kitų priemonių, darbe su klientais planuojamas tolesnis perėjimas nuo "popieriaus ir stacionaraus telefono" prie mobiliojo ryšio ir interneto.

„American Express“ apskaičiavimais, išlaidos restruktūrizacijai sieks 400 mln. dolerių. Didelė šios sumos dalis bus skirta išeitinėms kompensacijoms išmokėti. Atsižvelgdama į šias išlaidas, kompanija prognozuoja, kad ketvirtąjį 2012 m. finansinį ketvirtį, pasibaigusį gruodžio 31 d., kompanijos pelnas sumažės nuo 1200 iki 637 mln. dolerių, palyginti su analogišku 2011 m. laikotarpiu.

2009 m. pavasarį „American Express“ atleido apie 4 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)