Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto tyrimų protokoluose nurodyta, kad „Švenčionių vaistažolių“ arbatžolių fasavimo įmonėje ekologiškos čiobrelių arbatos mėginyje rasti neleistino pesticido metamitrono, o ekologiškos ramunėlių arbatos mėginyje – pesticido fonofoso likučiai.

Kaip nurodo vartotojų teisių gynėjai, pranešimai apie tyrimų rezultatus buvo pateikti Švenčionių valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Ši institucija, nustačiusi, kad produktai – ekologiška čiobrelių arbata, pagaminta iš lenkiškos čiobrelių žiedų žaliavos ir ekologiška ramunėlių arbata, kurios žaliava buvo gauta iš Vokietijos, - yra nesaugūs, neatitinka ekologinės gamybos ir ekologiškų produktų ženklinimo reikalavimų, priėmė sprendimus uždrausti nesaugių produktų pateikimą į rinką, saugiai sunaikinti produktus ir jų žaliavą bei pašalinti produktus iš rinkos.

Bendrovei Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba už Maisto įstatymo pažeidimą skyrė 1300 litų baudų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)