Pasak Gedimino Čeikos, šie rezultatai buvo pasiekti sutelkus pardavimus į Rytų rinkas, ypač į Ukrainą, kur pardavimai išaugo net 62 proc., palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. „Šį proveržį lėmė daugelis veiksnių, – teigia G. Čeika. – Pirmiausia – nacionalinė reklaminė kampanija Ukrainos televizijoje, interneto ir išorinės reklamos kanalais. Ne tik priminėme vartotojui apie save, bet ir sustiprinome savo klientų Ukrainoje pasitikėjimą mumis.

Sėkmingai įgyvendinta prekybos ir rinkodaros strategija Ukrainoje ne tik išaugino AB pardavimus, bet ir itin sustiprino „Snaigės“ prekės ženklo pozicijas šioje rinkoje. Dabar AB „Snaigė“ šaldytuvų kategorijoje užima 6,2 proc. Ukrainos rinkos ir yra viena iš pardavimo lyderių.

Savo vartotoją AB „Snaigė“ surado ir Azijos rinkose. Per 6 šių metų mėnesius į Uzbekiją, Tadžikiją ir Kazachstaną bendrovė eksportavo daugiau nei 8000 vnt. šaldytuvų, t. y. 35 proc. daugiau nei pernai. Šių šalių vartotojai ypač vertina lietuviškų šaldytuvų kokybę bei europietišką kilmę.

„Puikių rezultatų pasiekėme ir Vokietijoje, vienintelėje Vakaruose augančioje rinkoje: per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovė į šią šalį eksportavo daugiau nei 14 000 šaldytuvų, 16 proc. daugiau, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, – teigė G. Čeika. – Iš dalies šį augimą lėmė prasidėjusi prekyba su nauju klientu „Bomann“.“

Pasak G. Čeikos, atsigauna prekyba su Rusija. „Palyginti su praėjusiais metais, Rusijai pardavėme daugiau kaip šešiskart daugiau šaldytuvų. Žinoma, didžiąją šaldytuvų dalį padėjo parduoti AB „Snaigė“ įsigijusi Rusijos pramoninės šaldymo įrangos gamintoja „Polair“.“

AB „Snaigė“ generalinis direktorius G. Čeika teigiamai vertina I pusmečio rezultatus. „19 proc. pardavimų augimas – puikus rezultatas, – teigė G. Čeika. Tačiau ties tuo neketiname sustoti. Pelningų pardavimų didinimas yra vienas svarbiausių bendrovės šių metų tikslų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)