Moteris prieš kelionę nuėjo į „Citadelės“ banką, kurio išduotos kreditinės kortelės „American Express Blue“ privalumas – garantuojamas „BTA draudimo“ kelionės draudimas.

Vieną atostogų dieną Turkijoje, kurią ji su vaiku leido prie viešbučio baseino, nutiko nelaimė. Berniukas neatsargiai šoko į vandenį ir galva trenkėsi į baseino kraštą. Nuo smūgio galvoje atsivėrė didelė žaizda, pasipylė kraujas.

Turkijos ligoninėje medikai pareiškė, jog vaiką reikia skubiai ištirti, nes galvos žaizda yra didelė ir pavojinga. Ji buvo 12 centimetrų ilgio ir 6 milimetrų gylio. Šiurpias prognozes apie sūnaus būklę išsakę medikai pareiškė, kad pagalbos berniukui neteiks, kol nebus patvirtinta, kaip bus sumokėta už paslaugas.

Moteris bandė prisiskambinti draudimui nurodytais telefonais, tačiau nepavyko susisiekti su konsultantu. Moteris susiekė su bendradarbiu ir paprašė pagalbos. Vyras susisiekė su draudimo bendrove, tačiau sulaukė žinios, tokios klientės duomenų bazėje nėra, jie nieko negali padėti ir jokio garantinio rašto nesiųs.

Moteris iš savo kišenės už medikų paslaugas sumokėjo 900 eurų (3 105 litus).

„BTA draudimo“ marketingo projektų vadovė Eglė Berentienė teigė, jog nesusipratimas kilo dėl to, jog buvo pasibaigusios darbo valandos. „BTA draudimas“ yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su „Citadelės“ banku, todėl jo klientai gauna ir kelionės draudimą.

Gavę informaciją, kad užsienyje moterį ištiko bėda, draudikai kreipėsi į banką, jog būtų patvirtinta, kad ji tikrai yra jo klientė. Tačiau dėl klaidos sistemoje atsakyta, kad tokios klientės nėra. Informacija išsamiau netikrinta, nes baigėsi darbo valandos.

„Banko duomenimis „BTA draudimas" jau kitą dieną po įvykio susisiekė su banko klientės atstovu ir patvirtino, kad visos Turkijoje patirtos išlaidos už medicinines paslaugas bus kompensuotos pagal išlaidas patvirtinančius dokumentus, kaip tai apibrėžta banko kortelių turėtojų draudimo sąlygose. Bankas apgailestauja, kad dėl sistemos klaidos sveikatos priežiūros įstaigai nebuvo suteikta išankstinė garantija dėl medicininių paslaugų apmokėjimo, dėl ko banko klientei teko sumokėti už suteiktas paslaugas savo lėšomis. „Citadele" bankas užtikrina, kad banko kreditinių mokėjimo kortelių turėtojai yra apdrausti medicininių išlaidų draudimu kelionėse užsienyje“, - DELFI siųstame komentare teigia „Citadele“ banko Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Andrius Bernotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją