Miestelėnai neteko amo, kai dar rudenį pamatė pirmąsias sąskaitas, nors butus vanduo pasiekia neseniai įrengtu siurbliu iš nuosavo šulinio, rašo „Klaipėda“. Vis dėlto atsiųstos sąskaitos reikalavo sumokėti 200–300 litų.

"Su šia įmone neturime sudarę jokių sutarčių, tad ji neturi teisės nieko iš mūsų reikalauti", – įsitikinusi daugiabučio gyventoja Skaistė Cirtautienė.

Pašnekovė tvirtino, jog savo bute ji neturi nei vonios, nei dušo, tad gauta per 300 litų sąskaita ją ir jos šeimos narius tiesiog pribloškė.

"Bute įrengta tik viena kriauklė virtuvėje. Net jei vandenį kasdien leisčiau į baseiną, abejoju, ar sugebėtume sunaudoti jo už tokią sumą", – nuostabos neslėpė S.Cirtautienė.

Pradėjus aiškintis, už ką moteris gavo tokią milžinišką sąskaitą, paaiškėjo, jog kiekvienam namo gyventojui skaičiuojamos nuotekos pagal bute registruotų asmenų skaičių.

"Už nuotekas man priskaičiavo 21 kubinį metrą, nes, jų skaičiavimais, vienas šeimos narys per parą turėtų sunaudoti po 105 litrus vandens. Vadinasi, iš viso mes per dieną išleidžiame per 500 litrų vandens, tai yra apie 50 kibirų? Argi tai ne absurdas?" – stebėjosi S.Cirtautienė.

"Klaipėdos vandenų" specialistai šio daugiabučio gyventojams paaiškino, jog tokios sąskaitos susidarė todėl, kad neturintiems vandens skaitiklių gyventojams išlaidos skaičiuojamos pagal normatyvus.

„Šiame Priekulės daugiabutyje situacija yra labai kebli. Neseniai išsiaiškinome, jog name yra įrengti dvigubi vandens vamzdynai – mūsų ir gyventojų. Paprastai šie vamzdynai būna pažymėti daugiabučių planuose, o šiame daugiabutyje to nebuvo. Dėl to nutiesėme dar ir savus. Dabar vienus reikės panaikinti. Tenka pripažinti, kad įvyko techninė klaida, ir žmonėms tikrai nereikės apmokėti tokių milžiniškų sąskaitų“, – tikino Dangeras Aleksandrovas, bendrovės "Klaipėdos vanduo" Pardavimų departamento direktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją