Apie pasaulį po ekonomikos krizės diskutuos apie 40 valstybių vadovų - daugiau nei praėjusiais metais. Laukiama kompanijų, nevyriausybinių organizacijų, akademikų ir kitų organizacijų atstovų iš viso pasaulio.

Tačiau PEF įkūrėjas Klausas Schwabas įspėja, kad krizė toli gražu nesibaigė.

Diskusijose apie energiją, klimato kaitą ir laisvą prekybą dalyvaus apie 2,5 tūkst. svečių, tarp jų – vyriausieji stambiausių pasaulio bankų vadovai ir 40 valstybių vadovų.

Pagrindinė pasaulio ekonomikos forumo darbo forma - seminarai įvairiomis temomis. Vyks apie 300 plenarinių posėdžių, seminarų ir apskritųjų stalų, taip pat dvišalių susitikimų.

Išvyko prezidentas V. Adamkus

Trečiadienį su darbo vizitu į Šveicariją, kur Davose dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume, išvyko Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus.

Lietuvos vadovas dalyvaus sesijoje, skirtoje pasaulio ekonomikos atsigavimui. Šios sesijos metu bus diskutuojama apie atviros prekybos svarbą globaliai ekonomikai, finansų stabilumą ir kitomis aktualiomis temomis.

Sesijoje, skirtoje Europos vaidmeniui pasaulyje aptarti, V. Adamkus planuoja kalbėti apie ryšį tarp Europos Sąjungos (ES) vidaus integracijos ir jos efektyvaus dalyvavimo pasaulio reikaluose, ES plėtros svarbą ir glaudesnius ryšius su kaimyninėmis šalimis, transatlantine bendrija bei kitais pasaulio regionais.

Davose Prezidentas ketina susitikti su kai kurių valstybių vadovais ir aptarti dvišalio bei regioninio bendradarbiavimo klausimus. Su tarptautinių kompanijų atstovais valstybės vadovas numato kalbėtis apie Lietuvos investicinę aplinką bei investavimo mūsų šalyje galimybes.

Į Lietuvą V. Adamkus grįš šeštadienio vakarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją