Palangos turizmo informacijos centro darbuotojai praėjusį savaitgalį skambino į visus pajūrio viešbučius, norėdami sužinoti, kiek laisvų kambarių kiekviename jų dar yra likę.

"Viešbučiai buvo pilni. Jei kuris ir turėjo laisvų vietų, tai tik vieną arba du kambarius, arba pačius brangiausius apartamentus", - aiškino centro darbuotoja Egidija Smilingienė. Šiomis dienomis į centrą skambinantys poilsiautojai ir turistai teiraujasi, kur būtų galima apsistoti kovo 8-11 dienomis. Kad Lietuvos pajūris trauktų ne tik vasarą, kai paplūdimiuose tiršta žmonių, svečiai viliojami įvairiomis šventėmis. Šį šeštadienį pramogautojai laukiami penktojoje šventėje "Palangos stinta".

Organizatoriai žadėjo, kad šiemet šventėje, atgaivinančioje J.Basanavičiaus gatvę lyg karščiausią vasaros dieną, stintų bus kur kas daugiau, nei anksčiau. "Ketina dalyvauti rekordinis skaičius prekeivių, siūlysiančių tiek rūkytas, tiek keptas stintas. Tautodailininkai šiemet prigamino ne tik gintarinių žuvų, bet ir molinių", - sakė vienas iš šventės organizatorių, Palangos kultūros centro direktorius Nerijus Stasiulis. Jis pripažino, kad kiekviena šventė - gera proga pareklamuoti miestą.

"Palangos stinta" populiarumu nusileidžia tik kurorto sezono atidarymo šventei bei naujametinei nakčiai, kai pasižiūrėti fejerverkų nuo jūros tilto suvažiuoja minios žmonių.

Tačiau apskaičiuoti, kiek žmonių apsilanko "Palangos stintoje" - sudėtingas uždavinys. "Jei kavinės deklaruoja, kad per stintos šventę lankytojų būna kaip vasarą, galima daryti prielaidą, kad tai yra 50 tūkstančių. Nes paprastą dieną vasarą ir būna tiek žmonių, o savaitgaliais iki 200 tūkstančių", - teigė N.Stasiulis.

Anot specialistų, kad pajūris traukos centru būtų visus metus, reikėtų daugiau pramogų vietų. "Situacija turėtų pasikeisti, kai rekonstruos Vasaros estradą, kuri veiktų visus metus, žmones trauks ir po mėnesio atsidarysiantis naujas SPA centras", - kalbėjo E.Smilingienė.

Naujasis centras "Amber SPA", steigiamas viešbutyje "Vanagupė", bus didžiausias Vakarų Lietuvoje. "Atsižvelgėme į tai, kad žiemą žmonės pasigenda pramogų, todėl mes pasiūlysime daugybę paslaugų. Tai bus išskirtinio dizaino, prabangus SPA centras, tinkantis penkių žvaigždučių viešbučiui. Vasarą prie jo įrengsime lauko baseinus", - naująjį centrą pristatė "Vanagupės" atstovė Gitana Kazakevičienė.

Skirtingai nei Palangoje, Druskininkuose pastaruoju metu svečių pilna visus metus. "Mes net juokiamės - kam jūs reklamuojatės, jei dažnai nebeturite vietų", - šypsojosi Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro vadovas Rimantas Palionis, kalbėdamas apie šio kurorto viešbučius. Į šį miestą poilsiautojus vilioja gydyklos, vandens parkas, graži gamta.

"Sezoniškumą itin išlygino vandens parkas, prie to prisidėjo ir modernizuotos gydyklos bei atnaujinti viešbučiai", - sakė specialistas. Vietas viešbučiuose poilsiautojai jau įpratę rezervuoti likus mėnesiui iki išvykos. Judėjimas itin suaktyvėja per ilguosius savaitgalius.

"Matau, kad judėjimas vyksta, daugiau žmonių lankosi kavinėse. Tačiau mūsų organizuojami renginiai netampa masiniai. Gal dėl to, kad į Neringą važiuojama nuo visko pailsėti, taip pat ir nuo žmonių", - pastebėjo Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktorė Regina Kondraškina. Anot jos, išsiruošti į kelionę Kuršių nerijon reikia laiko, todėl šventiniai savaitgaliai - puiki proga pamatyti kurortą žiemą.