200 įmonių iš 17 pasaulio šalių parodoje pristato naujausias drabužių, audinių kolekcijas ir technologijų naujoves.

Šiemetėje parodoje lietuviškam skoniui bando įtikti nemažai užsieniečių. Portugalai pristato tekstilės ir siuvimo gaminius, lenkai - avalynę ir kailius, turkai - drabužius, argentiniečiai - odos gaminius.

Tuo tarpu lietuviai bando ieškoti ir naujovių. Pavyzdžiui, "Audėjas" siūlo rinkai naujai sukurtus audinius, nesugeriančius aplinkos kvapų. Čia pat demonstruojami lininiai drabužiai su specialiomis aromatinėmis savybėmis. Alergiškiems žmonėms siūloma tekstilė iš natūralaus dilgėlių pluošto, elektrai laidžios medžiagos.

"Lietuvoje daugėja žmonių, užsiimančių ekstremaliu sportu, tad ir tam skirtų drabužių poreikis išaugo. Mes negalėjome nereaguoti", - sakė bendrovės "Šatrija" generalinė direktorė Aida Zigmantavičienė.

Todėl "Utenos trikotažo" grupei priklausanti įmonė parodoje pristatė drabužius buriuotojams, taip pat aprangą, skirtą ekspedicijoms ypatingomis oro sąlygomis.

"Žvejai taip pat ieško sau tinkamos aprangos, tad ir jiems pasiuvome drabužių", - pridūrė A.Zigmantavičienė.

Artėjant žiemai slidinėjimo mėgėjai skundžiasi, kad neranda Lietuvoje šiam laisvalaikio leidimo būdui tinkamų drabužių.

"Poreikis iš tiesų yra nemažas, nes slidinėjimas populiarėja labai greitai. Visi ieško rūbų, tačiau ne visada randa. Todėl bandome eiti į rinką su šia apranga", - sakė Klaipėdos įmonės "Julvija" vadovė Julija Stankienė.

Lietuvos gamintojai slidininkų aprangą siūlys ne tik vietos, bet ir užsienio pirkėjams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją