„Oranžiniais dviračiais greitai galės naudotis pajūrio gyventojai bei poilsiautojai. Artimiausiu metu Klaipėdoje, Palangoje ir Neringoje bus įrengta iki dvidešimt dviračių dalinimosi stotelių, kuriose bus galima išsinuomoti dviratį poilsiui ar kelionei.

Pradėję sezoną svarstysime apie plėtros galimybes. Taip pat esame pasiruošę bendradarbiauti su pajūrio verslininkais, įkuriant dviračių dalinimosi stoteles svarbiausiuose taškuose“, – pranešime cituojamas įmonės direktorius Lukas Yla.

Sistema turėtų startuoti iki Palangos vasaros sezono pradžios, t.y. iki gegužės 26–28 dienų.

Dviračiai, norint apsisaugoti nuo ilgapirščių, jau yra specialia įranga pažymėti Klaipėdos miesto bendruomenės pareigūnų. Ant oranžinių dviračių rėmų specialiais prietaisais graviruoti identifikacijos numeriai ir užklijuoti lipdukai su užrašu „Įregistruotas policijoje“. Per kelias valandas iš viso pažymėta apie šimtas dviračių.

Kaune esantys oranžiniai dviračiai apsaugoti ne tik identifikacijos numeriu, bet ir išmaniąja spyna, kuri kabinama prie dviračio rėmo. Pasak L. Ylos, tokia pat saugos sistema veiks ir pajūryje – dviračius bus galima atrakinti tik išmaniąja programėle per „Bluetooth“ ryšį. Tai patogu, nes saugiai dviratį galima palikti ne tik stotelėje, bet ir kitose vietose, pavyzdžiui, norint apsilankyti parduotuvėje.

Dviračių saugumu susirūpinusiems gyventojams policija primena, kad norint pažymėti dviratį, tai gali padaryti ir gyventojai. Tam reikia turėti dviratį, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir dviračio įsigijimo dokumentą. Žymėjimas ir įtraukimas į žymėtų daiktų duomenų bazę yra nemokamas.