„Kelionės kruiziniais laivais po Baltijos jūrą populiarėja ir Klaipėdos uostą aplanko vis daugiau turistų. Uosto direkcijos pajamos iš kruizinės laivybos sudaro tik nedidelę dalį – apie 1-1,5 proc. nuo visų uosto rinkliavų, tačiau mums svarbu prisidėti prie Lietuvos turizmo skatinimo“, – pranešime sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

103 metrų ilgio laivu „National Geographic Orion“, kurio korpusas atsparus ledui ir kuris yra pritaikytas plaukioti Arktyje, paprastai keliauja įvairių sričių profesionalai – gamtininkai, biologai, geografai ir kiti gamtos mylėtojai, pranešė uostas. Šis laivas Klaipėdoje lankėsi ir pernai.

Šių metų kruizinės laivybos sezonas bus rekordinis – laukiama 66 laivų ir apie 80 tūkst. keleivių. Pernai Klaipėdos uoste apsilankė 52 laivai, atplukdę 64 tūkst. turistų. Rekordiniai uoste buvo 2007-ieji, kai čia švartavosi 65 laivai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)