Dubajuje įsikūrusi oro linijų bendrovė pranešė, kad nuo kito mėnesio mažau skraidysianti į penkis JAV mietus – Los Andželą, Bostoną, Orlandą, Sietlą ir Ford Loderdeilą.

„Tai yra komercinis sprendimas reaguojant į sumažėjusią kelionių į JAV paklausą, – sakė bendrovės atstovas. – Neseniai JAV valdžios priimti sprendimai dėl vizų išdavimo, griežtesnių saugumo priemonių bei elektroninių prietaisų turėjimo lėktuvo salone draudimas turėjo tiesioginės įtakos vartotojų susidomėjimui ir kelionių į JAV paklausai.“

Keliautojus itin papiktino JAV draudimas į lėktuvų salonus įsinešti didesnių už išmaniuosius telefonus elektroninių prietaisų, daugiausia reisuose iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalių.

Prieš tai D. Trumpo administracija kelis kartus mėgino uždrausti į šalį atvykti pabėgėliams bei šešių musulmoniškų šalių piliečiams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją