STT Panevėžio valdybos pareigūnai turi duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad, pasinaudojus Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir vienos valstybės įmonės inicijuotais ir vykdytais ne mažesnės nei 1 mln. eurų vertės dviem viešaisiais pirkimais dėl kelių remonto, buvo piktnaudžiaujama tarnyba.

Siekiant turtinės naudos vienai akcinei bendrovei, kaip įtariama, buvo pažeisti Viešųjų pirkimų įstatyme nustatyti lygiateisiškumo, nediskriminavimo, skaidrumo principai.

Atliekant procesinius ikiteisminio tyrimo veiksmus, šiandien buvo atliktos kratos kai kurių asmenų, dirbančių valstybės įmonėje ir akcinėje bendrovėje, darbo vietose ir namuose.

Kratų metu STT Panevėžio valdybos pareigūnai paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų. Dviem asmenims, einantiems vadovaujamo darbo pareigas valstybės įmonėje, pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Taip pat dviem asmenims, einantiems vadovaujamo darbo pareigas akcinėje bendrovėje, pareikšti įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

2016 metais STT Panevėžio valdyboje pradėta 11 ikiteisminių tyrimų, teismai išnagrinėjo 14 STT Panevėžio valdybos pareigūnų tirtų bylų. 16 asmenų nuteista dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnyba, prekybos poveikiu ir kitų korupcinio pobūdžio nusikaltimų.

Neoficialiomis DELFI žiniomis, minima akcinė bendrovė yra „Panevėžio keliai“. Su įmonės atstovais trečiadienio pavakarę susisiekti nepavyko.

Naujienų agentūra BNS praneša, kad įtarimai valstybės įmonės „Automagistralė“ vadovai ir vienos didžiausių šalyje kelių ir tiltų statybos bendrovių „Panevėžio keliai“ darbuotojai.

BNS žiniomis, įtarimai pareikšti „Automagistralės“ vadovui Vladislavui Moliui ir jo pavaduotojui Kazimierui Eirošiui, „Panevėžio kelių“ technikos direktoriui Viliui Gražiui ir jo pavaduotojui. Visiems jiems pareikšti įtarimai, jų namuose atliktos kratos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)