Tai naujausias incidentas, susiję su Indonezijos oro linijomis. Indonezija, turinti daugiau kaip 17 tūkst. salų, yra labai priklausoma nuo oro transporto, bet šioje srityje saugos reikalavimų menkai tesilaikoma, todėl pastaraisiais metais įvyko ne viena žmonių gyvybių pareikalavusi katastrofa.

Penkių valandų skrydžiui į Balio salą pakilęs bendrovės „Sriwijaya Air“ orlaivis „Boeing 737“ ore jau buvo praleidęs pusantros valandos, kai jo sistemos užfiksavo, kad lėktuvo priekyje esančios keleiviams skirtos durys netinkamai uždarytos, sakė bendrovės atstovas.

„Sistema prieš skrydį to nerodė, tačiau užfiksavo tai, kai lėktuvas pakilo į orą“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Orlaivis sugrįžo į Kinijos pietinį Guangdžou miestą, iš kurio pakilo skrydžiui į Balį. Po pusvalandį trukusio patikrinimo orlaiviui buvo leista skristi į kurortinės Balio salos sostinę Denpasarą.

Lėktuvu skrido 180 keleivių ir 12 įgulos narių. Kai orlaiviui teko grįžti į Guangdžou, maždaug 20 keleivių nusprendė nebetęsti kelionės.

Per incidentą žmonės nenukentėjo.

„Sriwijaya Air“ orlaiviai skraido į Indonezijos miestus ir keliais tarptautiniais maršrutais.

Nuo 2008 metų su šios oro bendrovės lėktuvais įvyko trys incidentai, per kuriuos orlaiviams buvo padaryta didelės žalos, rodo oficialūs duomenys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją