Pasak R. Šimašiaus, nors dabartinė Vilniaus autobusų stotis kosmetiškai prieš keliolika metų buvo suremontuota, bet savivaldybė norėtų ją dar kartą atnaujinti.

"Bet kol kas privatus savininkas tokių intencijų nelabai turėjo ir, sakykime, buvo daugiau kiti nekilnojamojo turto planai, o ne autobusų stoties atnaujinimas", - antradienį žurnalistams kalbėjo Vilniaus meras.

Mero teigimu, Vilniaus savivaldybė siunčia labai paprastą žinutę: arba laukiama greito sprendimo iš dabartinio Vilniaus autobusų stoties savininko dėl jos rekonstrukcijos, kad ši būtų civilizuota ir priimtina, arba bus priimtas kitas logiškas sprendimas - skelbti konkursą naujai autobusų stočiai, kuri papildytų esamą. R. Šimašiaus teigimu, nauja autobusų stotis galėtų būti ten, kur yra daug gyventojų ir keleivių, t.y. iš Ukmergės arba Kauno krypties.

"Atitinkamai ten, kur susikerta naujai atidarytas aplinkkelis ir susikerta viešojo Vilniaus transporto srautai - tai ties ta vieta vienoje ašyje (ar ties Narbuto, ar ties Ukmergės gatvės ašimi) galėtų atsirasti nauja autobusų stotis ir patenkinti civilizuotus vilniečių poreikius", - dėstė meras.

Meras žadėjo ilgai nedelsti dėl savivaldybės veiksmų autobusų stoties atžvilgiu.

Vilniaus autobusų stotis buvo pastatyta 1974 metais, o 2000 metais rekonstruota.