Lengvieji automobiliai nukreipiami per Lazdijus. Iš Lenkijos į Lietuvą judėjimas vyksta.

Marijampolės VPK duomenimis, apie 15 val. dėl eismo įvykio Lenkijos teritorijoje, važiuojant Kalvarijos-Budzisko punkto link (A5 kelyje) iš Lietuvos pusės susidarė 4-5 km spūstys abiejose tos pačios krypties kelio juostose.

Vykstantiems į Lenkiją rekomenduojama rinktis kitą kelią (131) per Lazdijus.

Pirminiais duomenimis, kelią užtvėrė užsiskersavęs vilkikas.

Alytusplius.lt taip pat praneša apie itin sudėtingas vairavimo sąlygas Alytaus mieste.

Ledu padengtoje Santaikos gatvėje Alytuje ketvirtadienio popietę išsirikiavo į slidų kalną užvažiuoti negalinčių vilkikų eilė. Policija keliose vietose nukreipia eismą nuo Santaikos gatvės. Kaip teigia vairuotojai, kelius druskos-žvyro mišiniu barstančios technikos Santaikos gatvėje kol kas nematyti.

Tikimasi, kad ji atvyks, ir situacija pagerės. To laukia ne tik vairuotojai, bet ir policijos pareigūnai.

„Oro sąlygos tokios, kad sunkiasvoriai automobiliai neužkyla į Santaikos gatvėje esantį kalną. Kadangi susidarė spūstys ir kyla pavojus eismo saugumui, pareigūnai, užtikrindami eismo saugumą ir bandydami padėti važiuojantiems, nukreipia transporto priemonių eismą kitomis gatvėmis.

Tikimės, kad kelininkai išspręs šitą problemą,vilkikai užkils į kalną ir spūsčių neliks“, - sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė.

Policijos ekipažai stovi keliose vietose Santaikos gatvėje: ties „Norfa“ prekybos centru, Pulko-Ulonų-Santaikos gatvių sankirtoje ir nuo Pulko bei Ulonų gatvės atvažiuojantiems vairuotojams draudžia važiuoti Santaikos gatve.

Eismo sąlygos - sudėtingos

Alytaus miesto savivaldybė atkreipia vairuotojų dėmesį į sudėtingas eismo sąlygas miesto gatvėse. Kadangi šiomis dienomis oro temperatūra yra žema, druska negali atitirpdyti apledėjusių gatvių (tirpdo iki –9 laipsnių).

Gatvės barstomos druskos ir žvyro mišiniu. Jis, patekęs ant automobilių ratų, greitai pašalinamas, todėl gatvės vėl tampa slidžios.

Nors gatves prižiūrinčios įmonės dirba visu pajėgumu ir gatves barsto nuolat, padėtis vis tiek yra sudėtinga, todėl Alytaus miesto savivaldybė prašo vairuotojų nesant reikalui nesėsti prie vairo, o išvykus – laikytis saugaus greičio ir atstumo bei būti supratingais kitų vairuotojų atžvilgiu.

Eismo sąlygas visoje šalyje sunkina pustymas

Automobilių kelių direkcija įspėja, kad eismo sąlygas ketvirtadienį sunkina pustymas.

13 valandos duomenimis, dėl pustymo magistralinių, krašto bei didesnio eismo intensyvumo rajoninių kelių dangos vietomis padengtos prispausto sniego provėžomis, slidžios.

Mažesnio eismo intensyvumo keliai visoje šalyje padengti prispausto sniego sluoksniu.

Vietomis dėl pustymo ant kelių dangų susidariusios sniego sankaupos.

Valomi ir barstomi visi valstybinės reikšmės keliai.

Oro temperatūra siekia nuo 10 iki 15 laipsnių šalčio, vakarų Lietuvoje – iki 8 laipsnių šalčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)