Jau 2017-ųjų vasarą ketinamų rengti transatlantinių skrydžių bilietai bus pigiausi rinkoje, rašo „The Telegraphׅ“.

Osle įsteigtos oro transporto bendrovės vadovas Bjornas Kjosas pranešė apie planus pasiūlyti pigių skrydžių iš Edinburgo į Niujorką. Juos pasirinkę keleiviai bus skraidinami šešiais naujais lėktuvais „Boeing 737MAX“. Orlaiviai į parką bus nugabenti balandį, o dar po kelių mėnesių planuojama surengti pirmuosius skrydžius.

„Lėktuvai neįtikėtinai taupiai naudoja degalus, – sakė B. Kjosas kalbėdamas apie „Boeing 737MAX“. – Mūsų lėktuvai visiškai skiriasi nuo tų, kurie eksploatuojami kitų oro transporto bendrovių. Orlaiviuose „Boeing 737MAX“ sumontuoti ypač efektyvūs varikliai, todėl pavyksta įveikti labai ilgus nuotolius.“

Norvegijos oro transporto bendrovė taip pat ketina gerokai sumažinti bilietų kainas, nes lėktuvai bus tupdomi ne Džono F. Kenedžio tarptautiniame oro uoste: jei bus nukreipiami į Niujorko valstijos užmiesčių teritorijose esančius oro uostus.

„Keleiviai bus skraidinami į antrinės svarbos Niujorko oro uostus, – aiškina B. Kjosas, – todėl mums neteks patirti didelių išlaidų, taigi, galėsime sau leisti pasiūlyti pigesnių bilietų.“

Norvegijos bendrovė dar nepranešė, kuris būtent oro uostas bus pasirinktas kaip galutinis kelionės tikslas, tačiau reikia pasakyti, kad skrydžiai iš Jungtinės Karalystės į „Newark Liberty International“ oro uostą jau organizuojami.

Panašu, kad oro transporto bendrovė ketina dar labiau mažinti kaštus, mat naujųjų lėktuvų parkas bus įrengtas ne Londone.

Nors Getviko oro uoste ir veikia bendrovei pavaldus centras, numatomi pigūs skrydžiai bus rengiami iš Edinburgo.

Rengti transatlantinius skrydžius Norvegijos bendrovė pradėjo 2014-aisiais metais. Šiuo metu keleiviai iš Londono Getviko oro uosto į Niujorką skraidinami porą kartų per dieną. Mažiausia skrydžio į vieną pusę kaina – maždaug 147 eurai.

Tiesioginiai skrydžiai organizuojami ir į Floridą, San Fransiską bei Los Andželą. Praeitą savaitę buvo pradėti skrydžiai į Las Vegasą. Kelionės į šį miestą ir atgal kaina – maždaug 468 eurai.

Kaip ir kiti pigius tolimuosius skrydžius siūlantys oro vežėjai, pavyzdžiui, Islandijos „WOW air“, viliojantys klientus nedidelėmis bilietų kainomis, Norvegijos bendrovė siūlo keleiviams keletą paslaugų, už kurias tenka mokėti papildomai.

Tai pasakytina apie galimybę gabentis bagažą arba pasirinkti vietą.

Jei pamėgintumėte rezervuoti maždaug 210 eurų kainuojantį Norvegijos bendrovės siūlomą skrydį iš Getviko oro uosto į Las Vegasą, pridėjus bagažo, maitinimo ir vietos rezervavimo mokestį, suma, kurią tektų pakloti, padidėtų maždaug 58 eurais (už skrydį į vieną pusę).

Šiaip ar taip, nesustabdoma Norvegijos bendrovės plėtra įrodo, kad keleivių nestinga. Anot bendrovės vadovo B. Kjoso, paprastai rezervuojama net 95 proc. tolimųjų skrydžių bilietų, todėl kitąmet ketinama net 55 proc. padidinti skrydžių iš Londono į JAV skaičių.

„Daugelis abejojo, ar pigūs tolimieji skrydžiai atsipirks. Visgi keleivių skaičius įrodo, kad tokios kelionės paklausios“, – sako B. Kjosas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)