Kaip nurodoma oro uosto tinklalapyje, skrydžiai iš Talino ir Oslo nukreipti į Kauną, iš Kopenhagos ir Kijevo - į Rygą, iš Romos - į Gdanską.

Taip pat iš Vilniaus oro uosto atšaukti skrydžiai į Dortmundą, Kopenhagą ir Rygą.

Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė patvirtino, kad skrydžiai iš Vilniaus nukreipti į kitus miestus „dėl oro sąlygų“, nes šiuo metu esą tvyro „didžiulis rūkas“.

Vadovė negalėjo atsakyti kiek laiko ir kiek skrydžių bus nukreipta iš Vilniaus į kitus oro uostus, tai esą priklausys nuo oro sąlygų.

I. Baltrušaitienė informavo, kad visa informacija apie nukreipiamus skrydžius paskelbta oro uosto interneto svetainėje vno.lt.

„Iš esmės patį sprendimą tūpti ar kilti priima pilotai pagal tai, kokie yra reikalavimai jų orlaivių sistemoms“, – komentavo ji.

Iki pietų nuo 10:10 val. į kitus oro uostus nukreipti 6 skrydžiai, kurių tikslas buvo Vilnius:

„Air Baltic“ lėktuvas, skridęs iš Talino buvo nukreiptas į Kauną, iš Kopenhagos skridęs „Scandinavian Airlines“ orlaivis nukreiptas į Rygą, „Wizzair“ lėktuvas iš Oslo – į Kauną, „Ryanair“ lėktuvas iš Romos – į Gdanską, „Ukraine International Airlines“ lėktuvas iš Kijevo – į Rygą, skridę „Ryanair“ lėktuvu iš Londono (Lutono) turėtų leistis Kaune.

Po 13 val. lėktuvai Vilniuje pradėjo leistis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)