„Kaunas žengė labai rimtą žingsnį, kad taptų moderniu miestu, kur knibžda modernios priemonės. Šiandien į miestą atvažiuoja oranžiniai dviračiai. Tai užtruko apie metus, tačiau jie atvyko“, - kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Smagu, kad miestas geranoriškai pasikvietė šį projektą į miestą. Vasaros metu miestiečiai jau galės važiuoti. Vilniuje plėtojame automobilių dalijimosi paslaugą, Kaune bus automobilių ir dviračių dalijimosi paslauga. Tereikia transporto priemones rezervuoti mobiliąja programėle“, - kalbėjo „CityBee“ vadovas Aurimas Drūtys.

Kaune 20-yje punktų kol kas bus nuomojama 150 dviračių. Planuojama, kad šis skaičius augs iki 200. Taip pat bus galima išsinuomoti 50 automobilių, kuriuos bus galima pasiimti ar palikti 30 stotelių.

Skaičiuojama, kad iki metų pabaigos nuomojamų automobilių skaičius Kaune padvigubės.

Panaši dviračių nuomos sistema veikia sostinėje.

“Kauno dviračiai skiriasi nuo Vilniaus. Dviratis prie stovo rakinamas išmaniąja spyna, kuri atrakinama per mobiliąją programėle“, - kalbėjo „CityBee“ rinkodaros vadovas Lukas Yla.

Dviračių nuomos punktai išdėstyti visame mieste – nuo Šilainių iki Aleksoto.

Kaune bus galima įsigyti įvairių laikotarpių narystę – nuo 3 dienų iki viso sezono abonento. 3 dienų narystė kainuoja 2,90 euro. Savaitės – 3,90 euro. Viso sezono abonentas – 19,90 euro. Esminis momentas, kad dviratis kas pusvalandį turi būti priduotas į nuomos punktą – tuomet važiavimas papildomai nieko nekainuoja. Jei kelionė truks ilgiau – bus nuskaičiuojamas mokestis. Beje, bauda už dviračio praganymą ar sugadinimą pakankamai įspūdinga – 500 eurų.

Kol kas paslauga Kaune galės naudotis tik „Android“ OS naudojantys miestiečiai. Nuo birželio sistema veiks visiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)