Pėstiesiems ir dviratininkams įrengtos Žaliosios gatvės rekonstrukcija, trukusi trejus metus, kainavo daugiau nei 2,5 mln. eurų. Tikėtasi, kad gatvė papuoš miesto centrą.

Taisydama padėtį, Alytaus miesto savivaldybė pasamdė Vilniaus bendrovę „Darbasta“, kad jos ekspertai atliktų geologinius tyrimus, patikrintų techninį projektą ir pasiūlytų, kaip sutvarkyti šlaitą. Tam numatyti 8 tūkst. eurų. Tačiau ekspertai, išvadas privalėję pateikti iki balandžio, dingo.

„Svarstomas variantas-planas B – iš kitų pirkti paslaugą. Dabar ta egzistencinė krizė. Ar mes dar laukiame ir kiek mes laukiame, nes galima pateikti ieškinius dėl nesuteiktos paslaugos ir mūsų lūkesčių neišpildymo, čia atskira kalba, nes mums reikia tos ekspertizės“, – sako Alytaus vicemeras Tautvydas Tamulevičius.

Rengiant gatvės rekonstrukcijos projektą buvo atlikti geologiniai tyrimai ir nustatyta, kokiame gylyje yra gruntiniai vandenys, dabar plaunantys šlaitą.

„Žiūrint į vietas, kuriose buvo atlikti geologiniai tyrimai, ir ekspertams, ir mums susidarė įspūdis, kad jų galbūt yra nepakankama, kad būtų galima priimti galutinį sprendimą“, – aiškina Alytaus savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Sigitas Stumbras.

Žaliosios gatvės rekonstrukciją atlikusi Kauno bendrovė „Kaminta“ dėl nuslinkusio šlaito savo kaltės nepripažįsta, o dėl papildomai atliktų darbų iš Alytaus miesto savivaldybės siekia prisiteisti beveik pusę milijono eurų.

Tikėtina, kad nuslinkusį šlaitą savivaldybei teks tvarkyti savo lėšomis. Kiek tai kainuos – neaišku. Kaip ir neaišku, kas kaltas dėl to, ar darbų rangovas, ar projektuotojas. Kol kas visi klausimai sprendžiami teisme.