Juose 25 asmenims, priklausiusiems dviem organizuotoms grupuotėms, pateikti įtarimai dėl sukčiavimo dideliu mastu, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisėtos juridinių asmenų veiklos.

Siekiant užtikrinti civilinį ieškinį, šiuo metu laikinai apribota nuosavybės teisė į įtariamųjų 2 mln. eurų vertės turtą. Penki asmenys suimti, pirmadienį per spaudos konferenciją pranešė pareigūnai.

FNTT duomenimis, iš Latvijos į Lietuvos rinką atgabenta apie 60 tūkst. tonų degalų, kurie buvo realizuojami mažuose degalinių tinkluose bei transporto veiklą vykdančioms bendrovėms.

Pirminiais skaičiavimais, sukūrus sudėtingą pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sukčiavimo schemą, per vienus nusikalstamos veiklos metus į Lietuvos valstybės biudžetą nesumokėta apie 12 mln. eurų PVM.

Nusikalstamos grupuotės naudojosi 24 Lietuvos bendrovėmis, kurios nevykdė realios ekonominės veiklos ir nemokėjo mokesčių. Be to, grupuotės, siekdamos užmaskuoti savo nusikalstamą veiklą ir išvengti PVM mokėjimo, naudojo visą fiktyvių Latvijoje, Estijoje, Kipre, Lenkijoje, Čekijoje ir Bulgarijoje registruotų bendrovių tinklą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)