Šviesoforai.lt duomenimis, kamščiai susiformavo Sostinės Ukmergės g., Laisvės pr. Viršuliškių g. sankryžos link, Olandų g. Antakalnio g. link, A. Goštauto g. Žaliojo tilto link, J. Jasinskio g., J. Jasinskio - V. Kudirkos - Pamėnkalnio g. sankryžos link ir t.t

Ketvirtadienio vakarą dalyje Lietuvos keliai slidūs, kai kuriose apskrityse eismo sąlygas sunkina rūkas, praneša Automobilių kelių direkcija.

19 valandos duomenimis, rytinėje Lietuvos dalyje ir Klaipėdos, Telšių bei Plungės rajonuose valstybinės reikšmės keliai yra slidūs, barstomi magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai.

Telšių ir Alytaus apskrityse eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas vietomis sumažėjęs iki 150 metrų.

Likusioje Lietuvos dalyje valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios dėl lietaus. Oro temperatūra nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos, pajūryje iki 5 laipsnių šilumos.

Anksčiau pavakare įmonės „Grinda“ vadovas Algimantas Vilūnas teigė, kad plikledis kol kas formuojasi ant šaligatvių, o gatvėse jis galėtų būti tik antraeilės reikšmės gatvėse.

„Šiuo metu esame gavę informaciją, kad Tarandės kryptyje ant antraeilių gatvių formuojasi plikledis. Maždaug prieš 40 minučių (15.20 val. - red.) išvažiavo mūsų automobiliai į tas vietas. Kai tik gausime tokią informaciją, esame pasiruošę sureaguoti visu pajėgumu“, - kalbėjo „Grindos“ vadovas.

A. Viliūnas teigė, kad pagrindiniuose keliuose plikledis neturėtų formuotis, nes pagrindinės gatvės jau yra nubarstytos druska ir jos didžioji dalis pasilikusi ant grindinio saugo jį nuo ledo formavimosi.

„Jei būtų smarki lijundra, daug lietaus ir būtų toks šalimas, kaip dabar, tada būtų pavojus, bet mes pasirengę. Šiaip vairuotojams reikėtų labai stebėti važiuojamąją dalį, nes šlapias kelias labai lengvai gali pavirsti plikledžiu“, - įspėjo pašnekovas.

Eismoinfo.lt duomenimis, ketvirtadienio rytą Vilniaus ir Trakų rajonuose apie 6 val. buvo fiksuotas plikledis keliuose. Apie 13 val. plikledis buvo nutirpęs.

Prognozuojama, kad naktį iš ketvirtadienį į penktadienį visoje Lietuvoje bus debesuota, kai kur krituliai, daugiausia lietus, rūkas. Temperatūra nuo 0-4 laipsnių šilumos, todėl ledas neturėtų formuotis.

Apie 17 val. Vilniaus miesto savivaldybės susisiekimo komunikacijų skyriaus atstovas Artūnas Visockas teigė, kad besiformuojantis plikledis yra pastebėtas tik pėsčiųjų takuose ant granitinių paviršių, kurie jau barstomi slidumą mažinančiomis priemonėmis.

Šiuo metu barstomi tik Vilniaus miesto pakraščio keliai, kur įprastai temperatūra keliais laipsniais būna žemesnė nei mieste.

„Centrinių gatvių danga yra patenkinamos būklės, besiformuojančio plikledžio nepastebėta. Esant poreikiui, bus barstomos ir šios gatvės“, - teigė jis.

Eismoinfo.lt 16 val. duomenimis, didžiojoje šalies dalyje eismo sąlygas sunkina plikledis, vietomis barstomi magistralinių, krašto ir rajoninių kelių slidūs ruožai.

Pietvakarių Lietuvoje bei Telšių apskrityse valstybinės reikšmės keliai daugiausia šlapi, vietomis yra drėgnų kelių ruožų. Visoje šalyje – silpnas lietus, oro temperatūra – nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį daug kur mišrūs krituliai, daugiausia lietus, vietomis formuosis rūkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)