Šiuo metu Palangos verslininkai savo klientais, atvykstančiais automobiliais, gali pasirūpinti nemokamai. Tačiau patvirtinus naują tvarką per metus už vieną vietą mašinai statyti jiems tektų pakloti 2400 litų. Palangos viešbučių ir restoranų asociacija (PVRA) tokią galimą naštą vertina neigiamai ir mano, kad naujas mokestis tik pablogintų populiariausio šalies kurorto įvaizdį.

Tiesa, būtų apmokestintos tik tos vietos, kurios įrengtos ne privačiuose sklypuose, o savivaldybės žemėje.

Pasak vieno naujos tvarkos projekto autorių Eimučio Židanavičiaus, tai būtų mokestis už naudojimąsi miesto viešąja infrastruktūra.

Palanga yra vienintelis Lietuvoje miestas, kur automobilių vietų rezervavimas prie įvairių verslo įstaigų yra neapmokestintas. Pavyzdžiui, Klaipėdoje už rezervavimą reikia mokėti, viešbučio ar restorano savininkas išperka vietą ir taip rūpindamasis savo klientais suteikia jiems teisę nemokamai laikyti automobilį. Manome, kad tokią pačią tvarką tikslinga įvesti ir Palangoje“, –sakė politikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)