Miesto autobusai ir privatūs mikroautobusai darbą baigia apie 22 val., paskutinis traukinukas į stotį išvažiuoja apie 19 val.

TVOU Komercijos departamento direktorius Simonas Bartkus DELFI sakė, kad sostinės savivaldybės buvo prašyta dažninti autobusų reisus į oro uostą, tačiau sulaukta neigiamo atsakymo.

„Manome, kad augant keleivių skaičiui, šis maršrutas sulauktų keleivių kursuodamas kur kas dažniau ir važiuodamas pratęstomis darbo valandomis“, – teigė jis.

Tuo metu savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas DELFI sakė, kad bendrovė nežino apie tokį poreikį.

„Jeigu būtų poreikis, mes tikrai paleistume tokį reisą“, – teigė jis.

Anot G. Bliuvo, praėjusią vasarą bendrovės atliktas tyrimas parodė, jog vos 2-3 proc. oro uosto klientų naudojosi miesto viešuoju transportu, o dažniausiai jie rinkosi nuosavus automobilius arba taksi.

Šiuo metu į oro uostą važiuoja du miesto autobusai – 1 ir 2, taip pat keleivius veža privačių bendrovių mikroautobusai.

Pirmu numeriu pažymėtas autobusas veža maršrutu Stotis-Oro uostas. Jis darbo dienomis į gatves išrieda 5.28 val., o darbą baigia 22.05 val. šeštadieniais – 5.27-21.25 val, sekmadieniais – 6.10-21.25 val.

Antruoju numeriu pažymėtas autobusas važiuoja maršrutu Šeškinė-Oro uostas. Jis darbą pradeda ir baigia panašiu laiku, kaip ir pirmasis autobusas.

Privatūs maršrutiniai mikroautobusai darbą taip pat baigia panašiai kaip ir miesto autobusai.

Kelionė miesto autobusu bilietą perkant spaudos kioske kainuoja 2 Lt, autobuse – 2,5 Lt. Važiavimas į miestą mikroautobusu kainuoja 3 Lt.

Autobusiukas gali kainuoti 17 Lt

Anot S. Bartkaus, yra privačių vežėjų, kurie domisi galimybe paleisti maršrutinį autobusiuką į Vilniaus centrą, priderintą prie skrydžių.

„Šiuo metu kalbamasi su keletu vežėju, kurie domisi maršrutinio autobuso projektais Vilniaus mieste, kurie sujungtų Vilniaus oro uostą su miestu“, – sakė jis.

Nagrinėjanti tokią galimybę pripažino bendrovė „Ollex“, TVOU klienus vežanti į Klaipėdą.

„Ollex“ Lengvųjų automobilių skyriaus vadovas Mantas Narkevičius DELFI sakė, kad šiuo metu deramasi su TVOU dėl maršrutinio autobusiuko starto. Planuojama, kad nuo birželio jis į Vilniaus centrą galėtų vežti kas 1-1,5 val., o bilietas galėtų kainuoti apie 5 eurus (17 Lt).

„Planuojame vietinį maršrutą, tačiau galutinai tai dar nėra nuspręsta. Tai galutinai turėtų paaiškėti per savaitę“, – komentavo jis.

Šiuo metu „Wizzair“ autobusiuku kelionė į miesto centrą kainuoja 2 eurus (apie 7 litus).

Į Geležinkelio stotį iš TVOU taip pat galima nuvažiuoti traukinuku. Per dieną jis nuvažiuoja 15 reisų. Pirmasis traukinukas iš TVOU pajuda 7.07 val., o paskutinis – 19.44 val.

Kelionė juo kainuoja 2,50 Lt.

Sėdus į taksi, stovintį šalia oro uosto, kilometras kelio kainuotų 6 Lt, o įsėdimas – 9 Lt.

Veža į Klaipėdą ir Palangą

Nuo balandžio du kartus per dieną važiuoja autobusas Palanga-Klaipėda-Kaunas-TVOU. Vėlyvojo reiso išvykimas iš TVOU – 23 val. Bilietas maršrutu Palanga-TVOU kainuoja 55 Lt.

Nuo praėjusio rudens du kartus per dieną mikroautobusas iš Klaipėdos ir Kauno tiesiogiai veža į Vilniaus oro uostą. Kelionės kaina – 75 Lt.

Iš TVOU į Palangą keleivius vežančios bendrovės „Toks“ eismo specialistas Tomas Tirilis DELFI sakė, kad kol kas situacija yra vertinama.

„Šiuo metu stebime, analizuojame, svarstome įvairius neseniai atidarytų maršrutų į TVOU tobulinimo ir vystymo variantus. Žinoma, esant poreikiui ir paklausai svarstysime visus galimus variantus – didinti maršrutų skaičių ne tik iš pajūrio į TVOU, bet ir iš kitų didžiųjų miestų, atidaryti maršrutus į Kauno oro uostą“, – teigė bendrovės atstovas.

Pagal TVOU vasaros skrydžių tvarkaraštį, per savaitę nuo gegužės bus apie dešimt reisų, kurie į Vilnių atskirs po 23.30 val. Vėliausias numatytas skrydis iš Barselonos – 02.10 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)