Praeitą savaitę „Tesla“, pagal bendrovės kapitalizaciją pralenkė „Ford“. Bendrovės vertinimas remiasi išskirtinai jos ateities perspektyvomis, nes nei pagal gamybos apimtis, nei pagal pelną „Tesla“ kol kas negali net iš tolo lygiuotis su JAV automobilių pramonės gigantais. Pavyzdžiui, praėjusiais metais bendrovė pardavė tik 76 tūkst. automobilių, o „General Motors“ – 10 milijonų. Šiais metais prognozuojamas „Tesla“ nuostolis – 950 mln. JAV dolerių, iš „General Motors“ tikimasi 9 mlrd. dolerių pelno. Dauguma analitikų sutinka, kad bendrovei itin svarbūs bus šie metai, kuomet paaiškės, ar naujasis sedanas „Model 3“, susilauks pasisekimo.

Azijos šalių biržose šįryt vyrauja korekcinės nuotaikos (Japonijos NIKKEI -0,55 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ -0,45 proc., Honkongo „Hang Seng“ -0,82 procento). JAV prie Korėjos pasiųstas lėktuvnešis sustiprino įtampą dėl galimo Kinijos įsitraukimo į regioninį konfliktą. Didėjant paklausai saugiais laikomiems aktyvams, JAV 10-ies metų vyriausybės obligacijų pajamingumas nukrito dar 3 baziniais punktais (iki 2,34 procento). Toliau didėja skirtumas tarp Prancūzijos ir Vokietijos obligacijų pajamingumų. Naujausi duomenys rodo, kad prie F. Macron ir M. Le Pen realiais kandidatais išlieka ne tik buvęs premjeras F. Fillon, bet ir pastaruoju metu apklausose iškilęs komunistų remiamas kandidatas J-L. Melenchon. „Brent“ rūšies naftos kaina vakar kilo šeštą prekybos sesiją iš eilės (+1,34 proc., iki 55,98 JAV dolerio už barelį). Tai ilgiausiai užsitęsęs kilimas šiais metais. Naftos brangimą įtakojo žinios, kad sutriko gavyba iš didžiausio Libijos telkinio, o Rusija svarsto paremti OPEC inicijuoto susitarimo dėl gavybos mažinimo pratęsimą.

Penktadienį Baltijos šalių biržose aktyvumu išsiskyrė prekyba Šiaulių banko akcijomis. Sudaryti 146 sandoriai už 289,1 tūkst. eurų, kaina pakilo 1,33 procento. Jau pasibaigus prekybos sesijai „Vilkyškių pieninė“ paskelbė, kad kovo mėn. pardavimai siekė 10,9 mln. eurų – tai net 52 proc. daugiau, nei praėjusių metų kovą. Bendra visų trijų biržų apyvarta vakar šiek tiek viršijo 1 mln. eurų, OMXB indekso vertė padidėjo 0,13 procento.