Ketvirtadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas nurodė smogti raketų smūgį Sirijos aviacijos bazei. JAV atstovų duomenimis, apie 60 raketų „Tomahawk“ buvo paleista iš karinių laivų Viduržemio jūroje į aerodromą Homso provincijoje. Pasak JAV pareigūnų, kaip tik iš ten antradienį pakilo Sirijos karinių oro pajėgų lėktuvai su cheminiu ginklu.

Jungtinių Valstijų dolerio indeksas, atspindintis dolerio kursą šešių pagrindinių valiutų atžvilgiu, penktadienį rytinėje prekyboje sumažėjo 0,08 proc. ir siekė 100,59 punkto.

Penktadienį JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu nusilpo 0,3 proc. ir siekė 110,45 jenos. Japonijos jena paprastai stiprėja esant geopolitinei įtampai ir investuotojams vengiant rizikingų operacijų.

Tuo tarpu euro kursas JAV dolerio atžvilgiu beveik nepakito ir siekė 1,0652 JAV dolerio, po to, kai Europos centrinio banko vadovo retorika nusmukdė bendrosios Europos valiutos kursą iki trijų savaičių minimumo – 1,0629 JAV dolerio.

ECB prezidentas Mario Draghis ketvirtadienį pareiškė, kad dabartinė banko pinigų politika vis dar yra adekvati, ir teigė, kad pokyčiams reikės „atitinkamo pasitikėjimo“.

M. Draghis patikino, kad ECB šiemet nežada daugiau nei planuota mažinti kiekybinio skatinimo programos apimčių. Pagal dabartinę programą, centrinis bankas kas mėnesį perka turto už 60 mlrd. eurų.

Jenos atžvilgiu euro kursas nukrito 0,2 proc. iki 117,70 jenos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)