Japonijos jenos kursas JAV dolerio atžvilgiu kyla ketvirtą prekybos sesiją iš eilės. Per keturias pastarąsias dienas Japonijos valiuta pabrango 1,1 proc., iki 110,7 jenų už dolerį. Investuotojai laukia aiškesnių indikacijų dėl tolimesnio palūkanų normų kėlimo JAV.

Šiandien bus paskelbtas kovo mėn. FED susitikimo protokolas, penktadienį – JAV darbo rinkos ataskaita.

Likus dienai iki JAV ir Kinijos prezidentų susitikimo, Šiaurės Korėja atliko dar vieną balistinės raketos bandymą. Kiek anksčiau kovą JAV valstybės sekretorius R. Tillerson pareiškė, kad svarstomos visos opcijos Šiaurės Korėjos branduolinei problemai spręsti, neatmetant ir karinės.

Olympic Entertainment Group“ – vėl nemalonumai su licencijomis. Lošimų organizatorė per biržą
išplatino pranešimą, kad Slovakijos sostinės Bratislavos taryba nubalsavo už lošimų draudimą. Slovakijos lošimų organizatorių asociacija planuoja kreiptis į teismą, kadangi miesto taryba neseniai buvo priėmusi priešingą sprendimą (atmetė peticiją dėl lošimų draudimo).

Blogiausiu atveju „Olympic Entertainment Group“ tektų uždaryti keturis kazino Bratislavoje, kurių licencijos baigsis 2019 m. pradžioje.

Bendrovės pajamos Slovakijos sostinėje praėjusiais metais sudarė 8,2 mln. eurų. Iš viso Slovakijoje gauta 16,5 eurų pajamų ir patirtas 0,04 mln. eurų veiklos nuostolis. „Olympic Entertainment Group“ akcijos vakar atpigo 1,65 proc. sudarytas 131 sandoris už 308,6 tūkst. eurų. „Tallink“ pranešė, kad kovo mėn. perkeltų keleivių skaičius sumažėjo 0,7 proc., transporto priemonių 1,8 proc., o krovinių perkelta 8,4 proc. daugiau, nei 2016 m. kovą.

Bendrovės akcijų kaina vakar sumažėjo 0,42 proc., perleista akcijų už 96,4 tūkst. eurų. Jau pasibaigus prekybos sesijai, „Telia Lietuva“ pranešė, kad balandžio 27 d. akcininkų susirinkimui bus siūloma patvirtinti 0,03 euro akcijai dividendus.

Pernai metais bendrovė išmokėjo 0,01 euro dividendus.

Per visas tris biržas vakar sudaryta sandorių už 911,7 tūkst. eurų, OMXB indekso vertė sumažėjo 0,32 procento.