ECB narys Benoit Coeure'as finansinėje konferencijoje pirmadienį teigė, kad artėjantis banko politikos pasikeitimas yra akivaizdus.

„Akivaizdu, kad finansinis sektorius bei kiti su ekonomika susiję žmonės turi ruoštis didesnėms palūkanų normoms“, – konferencijos dalyviams kalbėjo B. Coeure'as.

„Tikiuosi, kad euro zonos šalių valdžios supranta, jog palūkanų normos dabartiniame lygyje neliks“, – teigė jis.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę banko „Nordea“ ekonomistas Žygimantas Mauricas sakė, kad bazinė palūkanų norma euro zonoje dar kitąmet gali būti nepakitusi.

„Kita teigiama žinia ta, kad nepaisant gerėjančios ekonominės situacijos, negirdime net kalbų apie bazinės palūkanų normos euro zonoje didinimo. Nors pasitikėjimas ekonomikos augimu didėja, infliacija auga Europos centrinis bankas neskuba didinti palūkanų normų ir mes tikime, kad iki 2018 m. pabaigos jos išsilaikys rekordinėse žemumose“, – tuo metu pastebėjo ekonomistas.

Pastaruoju metu padidėjusi Vokietijos ir Prancūzijos skolos aptarnavimo kaina dažnai aiškinama rinkos trūkumu, kurį esą sukėlė ECB turto pirkimo programa. Tačiau B. Coeure'as tikina nematantis jokių įrodymų, kad banko kiekybinio skatinimo programa neigiamai veiktų rinką.

„Kol kas nematome jokių įrodymų, kad dabartinė politika neigiamai veiktų sklandžią rinkos veiklą“, – teigė. B. Coeure'as.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)