Rinkos dalyviai seka ir įvykius Šiaurės Korėjoje, kuri paleido iškart keturias balistines raketas Japonijos jūros link. Trys iš jų nuskriejo apie tris tūkstančius kilometrų, kol nukrito jūroje išskirtinėje Japonijos ekonominėje zonoje, pranešė Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe.

Tokia naujiena palaikė patikimąją jeną, tuo pat metu darydama spaudimą JAV iždo obligacijų pajamingumui, dėl to JAV dolerio patrauklumas smuko.

Šiaurės Korėja neprognozuojama, bet ji gana dažnai atlieka raketų bandymus“, – sakė įmonės „Global-info Co“ direktorius Kaneo Ogino. – Šiandien sunku prognozuoti ir Donaldo Trumpo reakciją į tokius bandymus“, – sakė analitikas.

JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu neteko 0,2 proc. ir siekė 113,83 jenos, nukritęs nuo penktadienį pasiektų aukštumų – 114,75 jenos.

JAV iždo obligacijų dešimties metų trukmės obligacijų pajamingumas Azijos prekybos metu sumažėjo nuo 2,492 iki 2,474 proc.

JAV federalinio atsargų banko (FED) vadovė Janet Yellen penktadienį pranešė, kad Centrinis bankas ketina padidinti palūkanų normas kovą, tuo atveju, jeigu užimtumo ir infliacijos rodikliai laikysis ties ankstesniu lygiu; Dž. Jelen komentarai sustiprino prognozes, esą JAV palūkanų norma gali būti padidinta jau per artimiausią Centrinio banko posėdį, vyksiantį kovo 14-15 dienomis.

Rinkos dalyviai palūkanų normos didinimo tikimybę kovą vertina daugiau nei 85 proc., tuo tarpu praėjusios savaitės pradžioje ši tikimybė sudarė 13, rodo „CME Group“ duomenys.

Euras JAV dolerio atžvilgiu neteko 0,2 proc. ir siekė 1,0609 JAV dolerio, tuo tarpu investuotojai toliau įdėmiai seka rinkiminę kampaniją Prancūzijoje.

Kandidatas į Prancūzijos prezidento postą Francois Fillonas sekmadienį pareiškė ketinantis toliau dalyvauti kovoje dėl posto, bet neatmetantis derybų su savo partijos vadovybe galimybės.

F. Fillonas yra raginamas pasitraukti iš kovos dėl posto dėl kilusio skandalo: jis, kaip įtariama, nelegaliai už valstybės lėšas įdarbino savo žmoną ir vaikus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)