Šiame kontekste JAV prezidento Donaldo Trumpo kalba Kongrese pasitraukė į antrąjį planą. Šalies prezidentas faktiškai neatskleidė išsamesnės informacijos apie planuojamas skatinimo priemones. Tai informuoja naujienų agentūra „Reuters“.

JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu ūgtelėjo 0,6 proc. ir siekė 113,44 jenos, tuo tarpu euras JAV dolerio atžvilgiu neteko 0,2 proc. ir siekė 1,0557 JAV dolerio.

Jungtinių Valstijų dolerio indeksas, atspindintis dolerio kursą šešių pagrindinių valiutų atžvilgiu, trečiadienį rytinėje prekyboje pakilo 0,4 proc., iki 101,54 punkto.

D. Trampas antradienį pirmą kartą išstojo prieš abejus Kongreso rūmus. Savo kreipimesi į Kongresą prezidentas žadėjo atkurti Amerikos dvasią ir teigė, kad griežtos imigracijos priemonės padės užtikrinti šalyje saugumą ir suteikti amerikiečiams darbo vietas. Jis kartu pažadėjo sumažinti mokesčius viduriniajai klasei, nors ir neatskleidė papildomos informacijos.

Kiek anksčiau doleris pabrango po to, kai keletas JAV federalinio atsargų banko pareigūnų išsakė nuomonę, esą JAV palūkanų normos gali būti padidintos jau kovą. Institucijos padalinio Niujorke vadovas Viljamas Dadlis (William Dudley), vienas iš įtakingiausių FED atstovų, sakė, kad argumentai dėl būtinybės griežtinti monetarinę politiką tapo „pastebimai svaresni“.

Tuo tarpu JAV federalinio atsargų banko padalinio San Franciske prezidentas Džonas Viljamsas (John Williams) pranešė, kad palūkanų normos didinimas bus rimtai svarstomas per kovą vyksiantį posėdį ir bus atsižvelgta į situaciją darbo rinkoje ir spartėjančią infliaciją.

Australijos doleris gana santūriai sureagavo į duomenis, rodančius, kad gamybos aktyvumas Kinijoje vasarį paspartėjo labiau, nei tikėtasi. Australijos dolerio kursas JAV dolerio atžvilgiu pakilo 0,1 proc., iki 0,7667 JAV dolerio.

Meksikos pesas, laikomas itin pažeidžiamu D. Trampo protekcionistinei politikai bei griežtai retorikai, taip pat gana ramiai sureagavo į JAV prezidento kalbą, jo kursas JAV dolerio atžvilgiu beveik nepakito ir siekė 20,12 peso už dolerį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją