Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas taip pat paantrino daugelio šią savaitę išsakytai nuomonei, kad kainoms padeda ir Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) vykdomi naftos gavybos mažinimai.

Ketvirtadienį „Reuters“ pranešė, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija rengiasi imtis naujų sankcijų prieš Iraną dėl šios šalies vykdomų balistinių raketų bandymų.

Ryte „Brent“ rūšies nafta kilstelėjo 0,8 proc. ir prieš 10 val. Lietuvos laiku siekė 57,01 dolerio už barelį.

„West Texas Intermediate“ naftos kainos kilo 0,9 proc. – barelis kainavo 54,02 dolerio.

Nuomonei, jog išaugusi įtampa tarp Irano ir JAV padarė įtakos naftos kainoms, pritaria ir „Sydney's CMC Markets“ analitikas Ricas Spooneris, kuris teigia, jog trumpuoju laikotarpiu prekybininkai neabejotinai turi omenyje gresiančias sankcijas Iranui.

„Reuters“ šaltiniai teigia, kad JAV administracija naujas sankcijas formuluoja taip, jog šios nepažeistų 2015 m. pasirašytos sutarties su Iranu.

Tuo tarpu Australijos nacionalinis bankas pažymėjo, kad naftos kainos nusistovėjo maždaug 15 proc. aukštesnio lygio nei prieš OPEC gavybos mažinimus.

„Šiuo metu tikimės, kad pirmąjį metų ketvirtį naftos kainos svyruos netoli 60 dolerių ribos, o antrąjį ketvirtį šią ribą nežymiai peržengs“, – pranešime teigė bankas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)