Didžiajai Britanijai praradus teisę be muitų tiekti prekes ir paslaugas į ES rinką, reikės
sudaryti naują prekybinį susitarimą su 27 šalių bloku.

Spaudoje taip pat pasirodė informacija, kad D. Trumpas planuoja Didžiajai Britanijai pasiūlyti laisvos prekybos sutartį, kuri esą bus sudaryta labai greitai.

Investuotojai džiaugėsi bankų ketvirčio rezultatais – „Bank of America“ grynasis pelnas išaugo 43 proc., o „JP Morgan Chase“ 24 procentais. Bankų akcijos pabrango atitinkamai 0,39 proc. ir 0,53 procento. „Wells Fargo“ pelnas sumažėjo jau penktąjį ketvirtį iš eilės (-6,4 procento). „Wells Fargo“ pelną sumažino išlaidos, susijusios su fiktyvių sąskaitų skandalu – bankui iškelta daugybė ieškinių dėl to, kad darbuotojai be klientų žinios atidarė apie 2 mln. naujų sąskaitų.

Nepaisant sumažėjusio pelno, „Wells Fargo“ akcijos pabrango 1,49 proc., nes bankui pavyko gerkai padidinti pajamas dėl išaugusių palūkanų normų ir sumažinti veiklos sąnaudas, o grynojo pelno marža buvo didesnė, nei tikėtasi.

Savaitės pabaigoje Europos akcijų biržose vyravo optimizmas („Stoxx Europe 600“+0,95 proc.), o JAV akcijų indeksai kito nedaug („S&P 500“ +0,18 proc., „Dow Jones“ -0,03 procento).

Penktadienio prekyba Baltijos šalių biržose vyko vangiai (bendra apyvarta 580,4 tūkst. eurų, OMXB
indeksas pakilo 0,20 procento).

Aktyviausiai prekiauta „Olympic Entertainment Group“ akcijomis – sudaryti 66 sandoriai už 207,8 tūkst. eurų, kaina nukrito 0,55 procento. „Harju Elekter“ akcijos pabrango 2,37 proc. (apyvarta – 46,1 tūkst. eurų), bendrovei paskelbus papildomų detalių apie gautą didelį užsakymą. „Harju Elekter“ pranešė, kad pastočių gamyba nuo dabartinių 1100 vnt. padidės iki 2500 vienetų.