Irakas ir Iranas paprašė išimčių įgyvendinant susitarimą, o Libija ir Nigerija, kurioms ši teisė buvo suteikta kiek anksčiau, gavybą netgi didina. „Bloomberg“ skaičiuoja, kad jei Saudo Arabija sutiktų perimti dėl išimčių taikymo susidariusią naštą, produkcijos kiekį reikėtų sumažinti 1 mln. barelių per dieną. Tokiu atveju šalyje išgaunamos žaliavos apimtys sugrįžtų į dviejų metų žemumas. Kai kurie apžvalgininkai juokais teigia, kad tikrasis OPEC pavadinimas yra „gamintojų, atleistų nuo gavybos ma! žinimo, organizacija“ (angl. „Organization of Producers Exempt from Cuts“).

Akcijų indeksai JAV ir Europoje patraukė žemyn. Vakar rezultatus paskelbusios JAV bendrovės investuotojų nenudžiugino – „Caterpillar“ ir „3M“ rezultatai buvo prastesni, nei tikėtasi. „Apple“ pranešė, kad vidutinė „IPhone“ telefonų pardavimo kaina nuo 670 JAV dolerių pernai krito iki 618 dolerių, o pajamos mažėjo jau trečią ketvirtį iš eilės. JAV vartotojų pasitikėjimo indeksas spalį taip pat buvo žemesnis, nei prognozavo analitikai. „S&P 500“ vertė vakar sumažėjo 0,38 proc., „Dow Jones“ – 0,30 procento. Šįryt krenta ir dauguma Azijos šalių indeksų (Kinijos „Shanghai Composite“ -0,41 proc., Honkongo „Hang Seng“ -0,68 proc., Pietų Korėjos „Seoul Composite“ -1,38 procento).

Baltijos šalių biržose įsibėgėja trečiojo ketvirčio rezultatų skelbimo sezonas. Vakar prekyba gerokai suaktyvėjo (apyvarta – 1 mln. 427 tūkst. eurų), o OMXB indeksas pakilo 0,51 procento. Aktyviausiai prekiauta rezultatus paskelbusių bendrovių akcijomis. Šiaulių banko akcijos brango 2,13 procento, (apyvarta 684,1 tūkst. eurų). Banko grupė per pirmuosius 9 š. m. mėnesius uždirbo 37,0 mln. eurų grynojo pelno – 2,15 karto daugiau, nei atitinkamu 2015 m. laikotarpiu, o paskolų ir finansinės nuomos portfelis perkopė 1 mlrd. eurų ribą (1,024 mlrd. eurų). „Olympic Entertainment Group“ rezultatus investuotojai įvertino ne taip entuziastingai – akcijos brango 0,56 proc. (sudaryta sandorių už 407,5 tūkst. eurų). Bendrovės pajamos ir pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją augo atitinkamai 17,8 ir 51,4 procento. Didelę įtaką padidėjusiam pelningumui turėjo vienkartinis veiksnys – Tali! no centre esančio pastato pardavimas bendrovei „East Capital“, iš kurio „Olympic Entertainment Group“ uždirbo 17,8 mln. EUR pelno. Praeitos dienos vakare rezultatus paskelbusios „LHV Group“ akcijos pabrango 2,40 procento.