Mažėjantis pelningumas ir teisiniai ginčai su JAV Teisingumo departamentu pirmadienį nubloškė „Deutsche Bank“ akcijų kainą į istorines žemumas (iki 10.54 euro už akciją, dienos pokytis -7,54 procento).

JAV akcijų indeksai vakar koregavosi kiek mažiau („Dow Jones“ -0,91 proc., „S&P 500“ -0,86 proc.), o šįryt ateities sandorių kainos rodo kilimą (atitinkamai 0,60 proc. ir 0,56 procento).

Artėjant trečiadienio OPEC šalių susitikimui Alžyre, „Brent“ rūšies naftos kaina vakar
ūgtelėjo 3,18 procento. Saudo Arabija sutinka mažinti gavybos apimtis, nors ir nemano, kad susitarimą realu pasiekti jau šią savaitę. Azijos biržų akcijų indeksai šįryt kyla (Japonijos NIKKEI +0,53 proc., Honkongo „Hang Seng“ 1,16 proc., Indijos „BSE 30“ +0,16 procento).

H. Clinton ir D. Trumpas dalyvavo pirmuosiuose JAV prezidento rinkimų debatuose. Kandidatai
nevengė aštrių pasisakymų, bet esminių naujų pasiūlymų dėl politikos, kurią jie planuoja įgyvendinti, rinkėjai neišgirdo.

Prieš tai atlikta „Washington Post“ apklausa parodė, kad H. Clinton pranašumas prieš D. Trumpą
ištirpo – Demokratų partijos kandidatę parėmė 46 proc. respondentų, o D. Trumpą – 44 procentai.

Kadangi paklaidos riba yra 4,5 proc., galima sakyti, kad H. Clinton prarado turėtą pranašumą – rugpjūtį ir rugsėjį ji pirmavo atitinkamai 8 ir 5 procentiniais punktais. Antra vertus, sprendžiant pagal Meksikos peso kurso pokytį (JAV dolerio atžvilgiu – +1,75 proc.), rinkos dalyviai mano, kad pirmuosius debatus laimėjo H Clinton.

Meksikos valiuta gana jautriai reaguoja į JAV prezidento rinkimų kampanijos eigą. Peso kursas dažniausiai krenta, pasirodžius informacijai apie didėjančius D. Trumpo šansus laimėti.

Šią tendenciją lemia nuolat D. Trumpo išsakoma kritika laisvos prekybos sutartims, tarp jų NAFTA, kurios šalimi yra ir Meksika.

Olympic Entertainment Group“ stabdo veiklą Lenkijoje. Vakar per vertybinių popierių biržą bendrovė išplatino pranešimą, kad dėl problemų su veiklos licencijomis laikinai stabdoma veikla šioje šalyje. 2016 m. pirmąjį pusmetį bendrovės pajamos Lenkijoje sudarė 10 proc. visų pajamų, o veiklos pelnas siekė 0,5 mln. eurų. Taip pat paskelbta apie pasitraukimą iš Baltarusijos rinkos.

„Olympic Entertainment Group“ akcijų kaina po šių naujienų nukrito 1,63 proc., bendrovė tvirtai pirmavo pagal apyvartą (sudaryta sandorių už 294,3 tūkst. eurų). OMXB indeksas vakar smuktelėjo 0,48 proc. bendra apyvarta – 716,4 tūkst. eurų.