Taip pat aktyvesniu kilimu pasižymėjo automobilių pramonės sektorius, kurio vertei pakilo 2,49 proc. Prie pastarojo sektoriaus augimo prisideda investuotojų optimizmas, kad euro silpnėjimas prieš JAV dolerį gali padėti į eksporto rinką nukreipusioms savo veiklą bendrovės pasiekti geresnius rezultatus ateityje.

Taip pat vakar pasirodė informacija, kad euro zonos finansų ministrai diskutavo dėl Graikijos įsipareigojimų naštos. Iš informacijos buvo matyti, kad Graikija gali sulaukti papildomos 10,3 mlrd. eurų. paramos.

JAV akcijų rinkose išsilaikė ta pati tendencija kaip ir Europoje, S&P 500 kylant 1,37 proc., o Dow Jones stiebiantis 1,22 proc.

Šalyje buvo paskelbti džiuginantys makroekonominiai duomenys – naujų namų pardavimai pasiekė 619 tūkst., kai buvo tikėtasi šuolio iki 523 tūkst. (buvusi reikšmė 531 tūkst.). Šiandien Vokietijoje buvo paskelbtas birželio mėn. GfK instituto vartotojų pasitikėjimo ekonomika indeksas, kuris pakilo nuo 9,7 iki 9,8 (prognozė 9,7).

Taip pat trečiadienį šalyje bus paskelbta, kaip pasikeitė gegužės mėnesio esamos verslo aplinkos bei jos perspektyvų vertinimas. Šiuo metų prognozės brėžia teigiamą tendenciją.

Valiutų rinkos

Geresni JAV makroekonominiai rodikliai suteikė JAV doleriui papildomo stiprumo prieš eurą, EUR/USD valiutų santykiui pasiekiant 1,1141 lygį. O šiandien ryte pastarasis valiutų kursas laikosi ties 1,1156 riba su +0,13 proc. (10:05 val.) teigiamu pokyčiu.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Dauguma akcijų vakar dieną Baltijos biržose kilo, Vilniaus indeksui sudarant +0,33 proc. augimą, o Talino ir Rygos indeksams kylant atitinkamai po +0,29 proc. ir +0,45 proc.

Investuotojai nuo savaitės pradžios išlaiko intensyvią prekybą „LHV Group“ akcijomis, per vakar dieną bendrovės vertei stiebiantis 1,42 proc. iki 7,12 euro už vienetą, su 274,1 tūkst. eurų apyvarta.

Vilniaus biržoje kotiruojamo komercinio banko „Šiaulių bankas“ pozicijoje taip pat jautėsi prekybos suaktyvėjimas, investuotojams apsikeičiant akcijomis už daugiau nei 89,1 tūkst. eurų, bet bendrovės akcijos kainai išliekant stabiliai ties 0,33 euro.

Aukštu akcijos vertės šuolių vakar dieną pasižymėjo „Žemaitijos pienas“. Bendrovės akcijos kaina prekybą pradėjo būdama ties 0,723 euru, o dieną užbaigė kildama net 14,77 proc. iki 0,839 euro.

Investuotojų dėmesys buvo pritrauktas įpusėjus prekybos sesijai, kuomet bendrovė paskelbė, kad planuoja vykdyti savų akcijų įsigijimą.

Šio proceso metu bendrovė tikisi pasipildyti savų akcijų portfelį bendrai iki 10 proc., superkamų akcijų kiekiui sudarant 2 766 879.

Akcijų kainos supirkimo rėžis bus nuo 0,29 iki 0,9 euro už vieną akciją.